Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВТБ розгляне можливість придбання банку «Відродження», Росія

Середа, 24 січня 2018 13:44

ВТБ розгляне можливість придбання банку "Відродження", докладно ще не вивчав це питання, заявив глава ВТБ Андрій Костін, пише РИА Новости.

"Ми поки що не знаємо (чи цікава нам покупка банку" Відродження "- ред.). Наші роздрібні (менеджери - ред.) кажуть, що там може бути інтерес, але ми не дуже розуміємо ситуацію в "Відродженні", ми ніколи цей банк не дивилися, не аналізували ", - сказав Костін журналістам в кулуарах Всесвітнього економічного форуму. ЦБ заявив про досить жорсткий термін, протягом якого банк "Відродження" має бути проданий. "Ми не знаємо, чи є претенденти. Ми зараз повернемося з Давосу, цією темою займаємося і подивимося", - додав він.

Банк "Відродження" входить до групи Промсвязьбанка. Банк Росії в середині грудня минулого року оголосив про санацію Промсвязьбанка, основними бенефіціарами якого були брати Дмитро та Олексій Ананьєви, через контрольований регулятором Фонд консолідації банківського сектора (ФКБС).

Питання про продаж частини пакета акцій братів Ананьєвих в банку "Відродження" був поставлений регулятором відразу після рішення про передачу Промсвязьбанка в ФКБС. Відповідно до припису ЦБ, Ананьєви повинні скоротити свою частку в акціонерному капіталі банку "Відродження" протягом 90 днів. Разом з тим, як написала в понеділок газета "Ведомости", що бізнесмени, які володіли 52,7% банку "Відродження" через компанію "Промсвязькапитал", з 18 грудня мають право голосу тільки по 10% акцій.

У минулому році, до оголошення про санацію Промсвязьбанка, його акціонери обговорювали об'єднання двох кредитних організацій, але в жовтні вирішили відкласти це питання і розглянути альтернативний варіант розвитку банків - створення на основі банку "Відродження" digital-bank.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%