Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Глава «Лукойлу» висловився необхідність поступового виходу з ОПЕК +

Середа, 24 січня 2018 13:55

Як повідомляє INTERFAX.RU, світовий нафтовий ринок до квітня може збалансуватися, після чого потрібно буде обговорювати плавний вихід з угоди про скорочення видобутку нафти (ОПЕК +). Таку думку висловив глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов на сесії в "Російському домі", організованому "Росконгрессом" в рамках форуму в Давосі.

Алепкеров вважає, що нормативом ребалансування ринку повинні бути наднормативні запаси, які на сьогодні складають 146 млн барелів.

"До квітня, швидше за все, запаси збалансуються", - сказав він, додавши, що тоді міністрам треба виробляти питання, як поступово виходити з цієї ситуації. "Упевнений, що міністри (ОПЕК + - ІФ) це все обговорюють, і знайдуть то правильне рішення, яке дозволить збалансувати ринок на прийнятну ціну, яка дозволить формувати бюджети країн", - сказав глава компанії.

Він також зауважив, що в минулому році було відкриті запаси всього на 7 млрд барелів, у той час як зазвичай ця цифра становила 20-70 млрд барелів. В. Алекперов підкреслив, що інвестиції в геологорозвідку різко скоротилися, а перехід від ГРР до введення в розробку призупинився. "Це призведе до того, що в найближчі 3-5 років ми побачимо різке зростання ціна на наш продукт", - вважає президент "Лукойлу".

Глава НК сказав, що в результаті обмеження видобутку "ми не скоротили наш інвестиційний цикл". У той же час він додав, що "якщо угода (ОПЕК + - ІФ) буде продовжено ще на рік, то нам треба переглядати свої інвестиційні програми".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%