Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФРП профінансує перше в Росії виробництво саморуйнівних шприців

Середа, 31 січня 2018 11:15

Фонд розвитку промисловості (ФРП, створений з ініціативи Мінпромторгу) схвалив позику для підприємства "Кострома-Медико", яке планує випускати шприци, які самі знищуються, йдеться в повідомленні ФРП, пише РИА Новости.

"Підприємство" Кострома-Медико "з Костроми планує випускати саморуйнівні шприци, обладнані спеціальним пристроєм дезактивації, яке спрацьовує після першого застосування. Подібні шприци мають велике значення для забезпечення безпеки населення і медичного персоналу, оскільки їх конструкція передбачає принципову неможливість повторного використання", - йдеться в повідомленні.

Загальна вартість проекту становить 400 мільйонів рублів, з яких 200 мільйонів можуть бути надані з боку ФРП у вигляді пільгової позики. Підприємство після модернізації планує виробляти до 150 мільйонів шприців на рік. Зараз в Росії таких виробів не проводиться, вони імпортуються в основному з Китаю і Європи, уточнює фонд.

"За вартістю, розроблений костромською компанією шприц буде наближений до ціни звичайного шприца, що в два-три рази дешевше відомих імпортних аналогів. До 60% продукції компанія планує експортувати, а середня частка виручки від експорту складе за період з 2018 по 2022 роки близько 48% від обсягу реалізації ", - також говориться в повідомленні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%