Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Держдуму Росії внесли проект про блокування додатків, які порушують авторські права

Понеділок, 12 лютого 2018 15:24

Законопроект, яким пропонується блокувати мобільні додатки, які порушують авторські права, внесений в Державну Думу, випливає з електронної бази даних нижньої палати парламенту, пише РИА Новости.

Автори проекту пропонують внести поправки в закон "Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації", уточнювальним списком змісту інформаційних ресурсів, які можуть бути заблоковані за поширення піратського змісту.

Так, законопроектом вносяться поправки, відповідно до яких положення статей федерального закону "доповнюються терміном "програмний додаток" , під яким запропоновано розуміти програми для електронних обчислювальних машин, за допомогою яких без відповідного дозволу правовласника об'єкти авторських і (або) суміжних прав поширюються в мережі "Інтернет", а також терміном "власник програмного додатка".

"Ухвалення законопроекту усуне виявлену правову невизначеність і дозволить правовласникам ефективніше реалізовувати своє право на обмеження поширення в мережі "Інтернет" об'єктів авторських і (або) суміжних прав, які поширюються без відповідного дозволу правовласника", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

У свою чергу глава комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Леонід Левін, коментуючи ініціативу, підкреслив її потребу і суспільну користь.

"Це уточнення закону давно очікується галуззю. У нас склалася одна з найефективніших систем захисту авторських прав у світі. Обмеження поширення піратського контенту підриває економіку піратських майданчиків і забезпечує розширення доступу до законного контенту в інтернеті. У той же час довго існувала лазівка ​​в законі, дозволяла піратам, виконавши набір формальних вимог необхідних для розміщення свого застосування в магазинах додатків, наживатися на користувачах смартфонів ", - наводить слова Левіна прес-служба комітету.

За словами депутата, зараз таку прогалину закривається і можливості російського законодавства щодо захисту авторів наводяться в повну відповідність з сучасним рівнем технологій. Як підкреслив Левін, послідовно закриваючи всі канали поширення піратського контенту, Держдума насамперед сприяє створенню матеріальної бази для роботи вітчизняних авторів, у яких з'являється матеріальні стимули створювати нову музику, книги, фільми і серіали.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%