Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чи є криза в Казахстані, відповіло Міннацекономікі

Понеділок, 12 лютого 2018 16:53

Економічні показники Казахстану говорять про те, що в країні кризи немає, заявляє Міннацекономікі.

В Казахстані кризи немає. Такою думкою на брифінгу в службі центральних комунікацій поділився віце-міністр національної економіки Казахстану Руслан Дален, повідомляє кореспондент Sputnik Казахстан.

Відповідаючи на питання журналіста, Дален нагадав, що зростання ВВП Казахстану за підсумками 2017 року склав 4%. Головний економічний підсумок минулого року можна назвати якісним з наступних причин: 2/3 зростання забезпечене недобивающімі галузями; виросли майже всі підгалузі (31 галузь з позитивним зростанням у 2017 році проти 22 у 2016 році); зафіксований п'ятирічний максимум обробної промисловості (зростання обробки 5,1% в 2017 році); є значне зростання так званих бажаних галузей (наприклад, фармацевтика на 41,8%); відзначається збільшення несировинного експорту і товарів глибокого перероблювання.

Також заступник міністра національної економіки Казахстану зазначив, що ціна на нафту закладалася на поточний рік 45 доларів за барель, сьогодні ціна варіюється трохи вище 60 доларів за барель, а консенсус-прогноз Світового банку, МВФ варіюється в районі 58 доларів за барель.

"Ми зараз вибираємо, яку реальну прогнозну ціну закласти в бюджеті на цей рік. Інший момент, експорт зріс сильніше, швидше за все з експорту буде додаткове збільшення, промисловість зросла сильніше, промислові параметри виросли в бік збільшення. Поки точну дату уточнення назвати не можу. Мінфін збирає пропозиції, після їх консолідації в уряді буде прийнято рішення ", - повідомив Руслан Дален.

Крім цього, для ефективного управління боргом буде створена міжвідомча комісія і затверджені правила з питань визначення граничного обсягу зовнішнього боргу квазідержавного сектора.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%