Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Купити золото в Казахстані можна буде в обмінних пунктах

П'ятниця, 16 лютого 2018 12:14

Національний банк РК готує відповідні поправки в законодавство.

Національний банк РК готує поправки в законодавство, які дозволять обмінним пунктам купувати та продавати золоті злитки. Про це повідомив голова Асоціації обмінних пунктів Арчін Галімбаєв, передає Today.kz з посиланням на телеканал "Астана".

Нововведення може бути введено вже влітку 2018 року.

У профільній асоціації вважають, що це дозволить поліпшити фінансовий стан точок обміну валют.

Продаж золота також дозволить знизити попит на долар, через те, що багато казахстанців купують його як засіб заощадження.

"Якщо до літа все це врегулюється, то вже з літа обмінні пункти почнуть покупку і продаж золотих злитків у населення. Без комісії. Тобто як зараз ми бачимо курси по долару США, так само буде і з золотими злитками. Буде курс покупки злитка і курс продажу. Маржа, я думаю, буде мінімальна. Тобто при покупці золота і при подальшому його продажу ви втратите зовсім незначну суму. А плюсом те, що вартість золота прив'язана до вартості долара США. Тобто в разі будь-яких курсів тенге або інших ситуацій можна буде не боятися за свої накопичення саме в золотих злитках ", - розповів Галімбаєв.

Нагадаємо, програма з продажу та викупу мірних злитків афінованого золота стартувала 31 травня 2017 року. Першим покупцем став Нурсултан Назарбаєв - Президент РК придбав всю лінійку золотих злитків - вагою 10, 20, 50 і 100 грамів. Голова Нацбанку РК тоді закликав громадян взяти приклад Глави держави.

Злитки 999.9 проби випускає казахстанський монетний двір Нацбанку. На момент запуску програми купити їх можна було в головному офісі НБ РК і в банках другого рівня. Тоді їх орієнтовна вартість становив 126 тисяч тенге за 10 грамів, 254 тисячі тенге - за 20 грамів, 635 тисяч - за 50 грамів і 1,270 мільйона тенге - за 100 грамів золота.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%