Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рейтинг найдорожчих компаній рунету - Forbes, Росія

Середа, 21 лютого 2018 10:53

"Яндекс" очолив рейтинг двадцяти найдорожчих компаній рунета-2018 з вартістю 12,38 мільярда доларів, повідомляється на сайті Forbes, пише РИА Новости.

Відзначається, що найбільші гравці рунету активно скуповують нішові проекти та створюють цілі екосистеми, що охоплюють всі сфери життя росіян - від доставки їжі та виклику таксі до кіберспорту. Forbes брав компанії, спочатку робили ставку на бізнес в інтернеті, в структурі виручки яких на онлайн припадає більш ніж половина, створені в Росії або оперують в основному на російському ринку.

Друге місце в рейтингу займає Mail.ru Group (вартість 6,86 мільярда доларів), яка продовжує розширювати портфель активів. Закриває трійку лідерів електронна дошка оголошень Avito (2,734 мільярда доларів).

Четверте місце займає один з найбільших інтернет-магазинів на російському ринку Wildberries (602 мільйони доларів), п'яте - онлайн-рітейлер одягу і взуття Lamoda (454 мільйони доларів), шосте - Ozon Group (369 мільйонів доларів), сьоме - сервіс онлайн-бронювання Biletix (264 мільйони доларів), восьме - онлайн-ресурс пошуку роботи HeadHunter (228 мільйонів доларів). На дев'ятій сходинці - онлайн-дискаунтер "Сітілінк" (224 мільйони доларів), що залишився єдиним рітейлером в списку Forbes, який спеціалізується на торгівлі електронікою. Закриває десятку сервіс геолокації 2ГІС (211 мільйонів доларів), на картах якого відзначено 11,162 мільйона будинків.

Також до рейтингу увійшли онлайн-магазин KupiVip (169 мільйонів доларів), сервіс бронювання авіаквитків Aviasales (138 мільйонів доларів), універсальний інтернет-рітейлер ОнлайнТрейд.Ру (129 мільйонів доларів), електронна торговельна площадка, що зв'язує постачальника і замовника, B2B-Center ( 121 млн доларів), онлайн-кінотеатр Ivi.ru (119 мільйонів доларів), рекрутинговий проект SuperJob (117 мільйонів доларів).

У рейтинг потрапили агрегатор оголошень про оренду і сервіс продажу нерухомості Cian.ru (111 мільйонів доларів), сервіс з онлайн-дейтингу Mamba (108 мільйонів доларів), "1С-Бітрікс", який розробляє системи управління сайтами та онлайн-проектами (97 мільйонів доларів), а також онлайн-школа англійської мови SkyEng (80 мільйонів доларів).

Як зазначає Forbes, в цьому році з рейтингу вибули онлайн-рітейлери "Юлмарт" і Exist. Перший призупинив роботу в деяких регіонах і зараз переоформляє бізнес на інші юрособи, другий знаходиться в стадії ліквідації. В обох випадках цим подіям передували корпоративні конфлікти. Новачками рейтингу стали Biletix, "ОнлайнТрейд.Ру" і SkyEng.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%