Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Алмати щодня втрачає більш як 600 млн тенге через затори, Казахстан

Середа, 21 лютого 2018 11:51

Згідно з експертними оцінками, щоденні втрати економіки Алмати від пробок становлять понад 600 млн тенге, або майже 2 млрд доларів. Про це на звітній зустрічі з населенням повідомив акім Алмати Бауиржан Байбєков, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Сьогодні міським жителям потрібен якісний громадський транспорт, щоб цей транспорт мінімально впливав на екологію і бюджет. Ми знаємо, що 80% викидів в повітря в Алмати походить від автомобільних пробок, а не від чогось іншого, як дехто намагається переконати. Щодня в місті пересуваються близько 700 тис. Автомобілів із середньою швидкістю в годину пік 19 км на годину. Наприклад, в порівнянних з Алмати містах з населенням та іншим параметрам Будапешті та Варшаві в годину пік авто пересуваються по місту в 1,5 раза швидше, ніж в Алмати. Згідно з експертними оцінками, щоденні втрати економіки Алмати від пробок становить понад 600 млн тенге, або майже 1,9 млн доларів. Тому у нас в пріоритеті розвиток громадського транспорту Алмати, переважно екологічні види. Це, як показує міжнародний досвід, найбільш складні й болючі реформи, це реформи не одного дня », - зазначив акім.

Він також уточнив, що на сьогодні п'ята частина перевезень міста здійснюється електротранспортом, метро та тролейбусами.

«Введення двох станцій метрів 2020 року збільшить пасажиропотік в 1,5 раза, до 18 млн поїздок.
Казахстансько-німецька компанія влітку планує відкрити завод з випуску високотехнологічних електроавтобусів третього покоління, яких навіть в Європі ще немає. Вони будуть їздити в нашому місті та продаватися на експорт. Для зручності жителів впроваджуються швидкісні автобуси більшої місткістю. До того ж нещодавно ми впровадили виділені смуги на дорогах. До кінця року ми завершимо перший етап 87-кілометрової виділеної лінії. Повний коридор "виділенки" протяжністю 22,4 км планується запустити в 2021 році. До речі, багато жителів міста здивувалися, коли ми стали виділяти зупинки, робити "виділенку" - це міжнародний досвід. І в Туреччині так роблять, і в Бразилії, і в інших європейських містах », - зазначив Бауиржан Байбєков.

У акіматі підкреслили, що кількість велостанцій Almaty Byke збільшено в 4 рази, до 200 станцій. «Кількість велосипедистів зросла в 6 разів, до 1730. Цього року почнеться будівництво Великої кільцевої Алматинської автодороги. В цілому за 10 років побудовано 30 розв'язок », - повідомив Бауиржан Байбєков.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%