Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Forbes склав новий рейтинг російських «королів держзамовлення»

Четвер, 22 лютого 2018 10:55

Forbes склав рейтинг «королів держзамовлення»  в РФ 2018 року, перше місце з сумою держпідряди 218,2 мільярда рублів зайняли Олексій Крапівін, Валерій Маркелов і Борис Ушеровіч - творці групи з проектування та будівництва залізниць "1520", повідомляє видання, пише РИА Новости.

При складанні рейтингу було проаналізовано тендери на суму понад 1 мільярд рублів, держкомпанії не враховувалися в списку.

На другому місці Дмитро Пумпянський (сума держпідряди 173,5 мільярда рублів), основа стану якого ТМК і група "Сінара". Як повідомляє журнал, ТМК у 2017 році на двох найбільших тендерах "Роснефти" отримала замовлення на 228 мільярдів рублів. "Сінара" в 2017 році отримала контракти від РЖД на 5,5 мільярда рублів, а СП "Сінара" з Siemens "Уральські локомотиви" - на 12,5 мільярда рублів. На третій позиції Аркадій Ротенберг (88,1 мільярда рублів), який володіє 100% "Стройгазмонтаж", що будує міст через Керченську протоку. "Стройгазмонтаж" також великий підрядник "Газпрому".

Андрій Комаров і Олександр Федоров займають четверте місце з сумою держпідряди 63,9 мільярда рублів, основна компанія-підрядник ЧТПЗ виграла кілька великих тендерів "Газпрому" і "Роснафти" на постачання труб. Замикають п'ятірку Валерій Абрамов і Віктор Перевалов (63,5 мільярда рублів), що контролюють ЗАТ "ВАД", яке в 2016 році отримало без конкурсу поспіль на зведення траси "Таврида" з виходом на Керченський міст за 128 мільярдів рублів.

Forbes повідомляє, що рейтинг оновився на 50% в 2018 році - його покинули відразу десять учасників торішнього списку. З рейтингу вибув лідер минулого року - компанія "Петон", яка в 2016 році отримала два великих замовлення від "Газпрому" без конкурсу: на будівництво комплексу з виробництва СПГ в Ленінградській області (126,75 мільярда рублів) і на будівництво установки стабілізації конденсату на Ямалі (47,7 мільярда рублів).

Місць в рейтингу також позбулися ПГК Володимира Лісіна, "Балттранссервіс" Рубена Варданяна та його партнерів, "Протек" Вадима Якуніна.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%