Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Штаб Путіна звинуватили у зборі підписів коштом держбюджету

П'ятниця, 23 лютого 2018 11:09

Збір підписів на підтримку Володимира Путіна фінансувався коштом державного бюджету.

Правозахисники дізналися, що Всеросійський громадський рух Волонтери перемоги, що відповідає за збір підписів, отримує гранти та іншу фінансову підтримку користуючись з держбюджету, пише Кореспондент.

Збір підписів на підтримку кандидата в президенти РФ Володимира Путіна фінансувався шляхом державного бюджету, а не виборчого фонду кандидата. Про це йдеться в доповіді Димова завіса: Як псевдопредставники громадськості симулюють громадську участь у виборах експертів Руху за чесні вибори Голос, опублікованому в четвер, 22 лютого.

Відзначається, що експерти проаналізували роботу Всеросійського громадського руху Волонтери перемоги, який відповідав за збір підписів. Як доказ порушення законодавства РФ правозахисники назвали те, що цей рух отримує гранти та іншу фінансову підтримку, а також розміщується в приміщеннях, що належать державі.

"Зазначені громадські організації та рухи, як виявилося, отримують вагому державну підтримку - як у вигляді прямого фінансування, так і через надання державної та муніципальної власності, інформаційну підтримку, виплату зарплат їх регіональним координаторам, які працюють у бюджетних установах та органах влади і місцевого самоврядування", - йдеться в доповіді.

На думку його авторів, таким чином порушуються закони Про основні гарантії виборчих прав і права на участь у референдумі громадян Російської Федерації та Про вибори президента Російської Федерації, які забороняють "безкоштовне або за необґрунтовано заниженими (завищеними) розцінками виконання робіт і надання послуг юридичними особами, їх філіями, представництвами та іншими підрозділами, прямо або побічно пов'язаних із виборами та спрямованих на досягнення певного результату на виборах".

Також правозахисники помітили, що ціна за збір одного голосу в підтримку Путіна занадто низька. За президента РФ зібрали 1,6 млн підписів і витратили на це 5 млн рублів, на думку авторів доповіді, збирачам повинні були заплатити більше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%