Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російський стартап Zeus допоміг випустити криптовалюта Венесуели

Вівторок, 27 лютого 2018 15:45

Російський стартап Zeus допоміг випустити національну криптовалюту Венесуели, розповів журналістам інвестор компанії, президент групи компаній "Основа" Олександр Струмків, пише РИА Новости.

Венесуела 20 лютого випустила свою забезпечену нафтою криптовалюта петро. Тоді ж президент країни Ніколас Мадуро заявив, що обсяг попередніх продажів петро досяг 735 мільйонів доларів. Таким чином, Венесуела стала першою країною з власною криптовалютою, яка підтримується запасами нафти. Мадуро пізніше заявив, що інтерес іноземних інвесторів до угод з петро вже перевищив 1 мільярд доларів. Інтерес до нової криптовалюти виявили такі країни, як Колумбія, Бразилія, Японія, Китай, Іспанія.

Пізніше Мадуро оголосив про випуск в обіг ще однієї криптовалюта - золотого петро, ​​яка буде забезпечена цим дорогоцінним металом. За словами Мадуро, це станеться на цьому тижні.

"Один з наших стартапів Zeus допомагав їм (Венесуелі - ред.) Випустити національну криптовалюту. Випуск криптовалюта має на увазі створення біржі, екосистеми. Він допомагав цю екосистему створювати", - повідомив Струмків.

Міністр науки, технологій та університетської освіти Венесуели Угбель Роа тримає в руках документ про створення криптовалюта «Петро», підписаний президентом Венесуели Ніколасом

"Він (стартап - ред.) пройшов через платформу Smart Valley, ми в нього інвестували, і він тепер активно розвивається на світовому просторі", - додав Струмків.

Стартап-проект Zeus - онлайн-біржа, за допомогою якої можна буде купувати та продавати акції найбільших світових компаній за криптовалюту. Zeus підключений до класичних американських бірж за договором з брокерською компанією. Проект пройшов відбір на платформі Smart Valley та отримав інвестиції на розвиток від ГК "Основа". Сама "Основа" в особі Олександра струмків володіє міноритарним пакетом акцій Zeus.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%