Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Обсяг «вільних грошей» росіян у 2017 році досяг максимуму за десять років

Вівторок, 27 лютого 2018 16:15

Обсяг вільних грошей у росіян досяг свого максимального значення з 2008 року і склав 18,4 тисячі рублів в середньому на людину в місяць, говориться в дослідженні, підготовленому дослідницьким холдингом "Ромир", пише РИА Новости.

"Вільні гроші" домогосподарств в контексті дослідження "Ромира" - це грошові кошти, які залишаються у них після покупки необхідних харчових продуктів, товарів повсякденного попиту, оплати житлово-комунальних, транспортних та інших послуг.

"За 10 років спостережень номінальне значення індексу вільних грошей (ІСД) досягло максимуму в 2017 році - в середньому в російських домогосподарствах щомісяця протягом року залишалося вільними 18,4 тисячі рублів", - йдеться в дослідженні.

"При цьому найбільш сприятливими з точки зору наявності вільних грошей видається 2017 рік, в якому щомісячні значення індексу перевершують аналогічні періоди попередніх років. Особливо яскраво ця тенденція проявляється починаючи з другого кварталу", - також зазначає "Ромир".

Дослідницька скан-панель домогосподарств "Ромира" заснована на даних споживання 30 тисяч росіян, 11 тисяч домогосподарств в 180 містах з населенням понад 10 тисяч осіб, які репрезентують купівельну і споживчу поведінку жителів міст Росії. Учасники панелі сканують штрих-коди всіх куплених товарів, принесених додому. Дані сканування в онлайн режимі надходять до бази даних скан-панелі.

"Ромир" - російський приватний холдинг, що спеціалізується на маркетингових, медіа- та соціально-економічних дослідженнях. Є представником міжнародної дослідницької асоціації Gallup International в Росії і країнах СНД.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%