Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До судів Казахстану дозволять заносити смартфони та інші записувальні пристрої

Середа, 28 лютого 2018 17:49

Учасникам судових процесів можуть дозволити вносити в будівлю суду записувальні та мобільні пристрої, флешки та роутери, про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі Верховного суду.

Такий захід передбачена в новому проекті «Правил щодо забезпечення пропускного та внутрішнього режимів для відвідувачів і учасників процесу на території та в будівлях Верховного Суду, місцевих судів, Департаменту із забезпечення діяльності судів при Верховному Суді і його територіальних органів». Розробку документа веде Департамент по забезпеченню діяльності судів.

«Проект правил складено з урахуванням позицій адвокатської спільноти та інших учасників судового процесу, що надійшли до Верховного Суду. Так, одним з нових пунктів правил пропонується дозволити внесок в будівлі судів учасникам судових процесів пристроїв, що записують, обчислювальної техніки, мобільних пристроїв (смартфонів, планшетів та ін.), машинних носіїв інформації (флеш-карти, USB-диски та т. п.), а також інших технічних пристроїв, в тому числі та бездротових, що мають можливість передачі даних, а також вихід в міжнародні глобальні мережі та мережу інтернет », - повідомили в суді.

Дані нововведення робляться з урахуванням реалізації державної програми «Цифровий Казахстан», а також подальшого розвитку і вдосконалення в судах сервісів з «електронного правосуддя».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%