Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В антикорупційному відомстві Казахстану оптимізують штат

Четвер, 01 березня 2018 12:55

З цього року в Агентстві у справах державної служби та протидії корупції застосують нову систему оплати праці на основі факторно-бальної шкали. Шляхом цього посадові оклади виконавської ланки зросли в 2 рази, повідомили центру ділової інформації Kapital.kz в прес-службі відомства.

Крім того, оптимізована штатна чисельність територіальних підрозділів, але скорочення чинних співробітників не проводилося.

«Можливість застосування даного механізму передбачена Бюджетним кодексом. При скороченні штатної чисельності розміри коштів, передбачених на забезпечення діяльності, зберігаються за державними органами », - йдеться в повідомленні прес-служби антикорупційного відомства.

Центральний апарат Агентства оптимізований на 30%, що дозволило підвищити заробітну плату експертам і головним експертам на 60%, головним консультантам - на 50%.

Тепер до відрахувань експерт отримуватиме до 300 тис. тенге, головний експерт - до 400 тис. тенге, головний консультант - до 440 тис. тенге. Це можна порівняти з посадовим окладом директора департаменту в центральних державних органах, уточнили в Агентстві.

У регіонах оптимізація склала 10% і привела до пропорційного збільшення виплат головним і провідним фахівцям, які будуть отримувати 240 тис. тенге і 180 тис. тенге відповідно, що виводить їх в оплаті праці на один рівень із заступником керівника обласного управління акімату.

«Дана ініціатива не тільки підвищить конкурентоспроможність і престиж державної служби, а й послужить дієвої антикорупційним заходом. У світлі реалізації Послання глави держави аналогічна робота розпочата і в підпорядкованих організаціях Агентства - Академії державного управління та Національному центрі з управління персоналом державної служби », - відзначили в прес-службі.

Разом з тим розглядається можливість централізації допоміжних підрозділів Агентства, включаючи кадрову і юридичні служби, а також бухгалтерію. Ці заходи в перспективі стануть додатковим інструментом підвищення фінансової мотивації співробітників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%