Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Керівників-чоловіків в Казахстані майже вдвічі більше, ніж жінок

Середа, 07 березня 2018 12:58

Розрив в оплаті праці становить понад 30 відсотків на користь сильної статі.

Керівників-чоловіків в Казахстані майже вдвічі більше, ніж жінок, заробляє сильна стать на 30 відсотків більше, ніж слабка, але ось освіченістю похвалитися не може. Такі дані наводить в аналітичному звіті за рік Finprom.kz, передає Today.kz.

"За підсумками кінцевого кварталу 2017 року, 64,1 відсотка всіх керівних позицій на будь-якому рівні влади та управління займали чоловіки. Примітно, що серед фахівців вищого рівня кваліфікації, навпаки, саме жінки становили 64 відсотки зайнятого населення", - йдеться в звіті.

Жінкам-керівникам у 2016 році платили на 36,2 відсотка менше, ніж чоловікам.

Фото -

Найзначніший розрив в оплаті праці зайнятих на однакових посадах у 2017 році відзначений у сфері рослинництва і тваринництва, де жінки отримували за ту ж роботу на 45 відсотків менше, ніж чоловіки.

Половина зайнятих жінок заробляла в 2017 році не більше 90 тисяч тенге. Серед чоловіків на такому рівні зарплати працювало всього 38,9 відсотка.

У той же час заробітні плати в більш ніж 210 тисяч тенге в 2017 році отримувало 9,4 відсотка від жінок, що працюють і 17,7 відсотка чоловіків, що працюють.

Фото -

Жінки в минулому році становили 50,1 відсотка всіх працівників, проте на них припало лише 41,2 відсотка фонду заробітних плат.

Фото -

Аналітики відзначили, що у слабкої статі до того ж більше проблем з працевлаштуванням. Так, рівень безробіття за підсумками 2016 року становило 4,4 відсотка - для працездатних чоловіків та 5,7 відсотка - для жінок. Ще помітніший розліт в найбільш дітородному віці: рівень молодіжного безробіття для хлопців - 6,1 відсотка, для дівчат - відразу 12,3 відсотка.

Парадоксально, але при цьому прекрасна половина людства значно краще створена. Так, за підсумками IV кварталу 2017 року, вища освіта була у 42,7 відсотка зайнятих жінок і всього у 33,9 відсотка чоловіків.

Фото -

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%