Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Polymetal продає золоторудне родовище Долинне, Казахстан

Середа, 07 березня 2018 13:56

Рада директорів компанії «АК Алтиналмас» вирішила купити 100% частки участі в статутному капіталі гірничорудної компанії «Актогай мис». Про це йдеться в повідомленні компанії, розміщеному на KASE, пише kapital.kz.

Загальна сума угоди становить 33,5 млн доларів. Продавці - PMTL Holding Ltd (50%) і Dolphinflip Co Limited (50%). PMTL Holding Ltd - дочірня структура Polymetal International. У червні 2015 року компанія купила 25% в ТОВ «Актогай Мис», що володіє ліцензією на геологорозвідку на родовищі Долинне в Казахстані, включаючи прилеглі до неї акціонерні позики, говориться в річному звіті компанії. Polymetal також взяв зобов'язання профінансувати геологорозвідку. Тоді російська компанія заплатила 2,4 млн доларів акціями та 2,7 млн ​​доларів грошима, якими «Актогай Мис» оплатив акціонерну позику і пов'язані з ним відсотки.

У 2015 році Polymetal в рамках зобов'язань пробурив 24,3 тис. метрів свердловин. У 2016 році компанія пробурила ще 7 тис. метрів свердловин. За даними Polymetal, «рудні запаси (з урахуванням 50% частки поліметалу), згідно з Кодексом JORC, складають 2,6 млн тонн руди при вмісті 2,4 г / т золота, що містять 202 тис. унцій золота». Таким чином, загальний розмір запасів Долинного становить 404 тис. унцій золота (12,56 тонн) в 5,2 млн тонн руди.

У червні 2017 року компанія повідомила, що докупила ще 25% в ТОВ «Актогай Мис». «Чиста винагорода становила 1,6 млн доларів», - наголошується в повідомленні компанії. Можна припустити, що угода відбулася раніше, тому що, за даними річної звітності «Актогай Мис» за 2016 рік, частка PMTL Holding Limited вже становила 50%.

Таким чином, публічно відома сума угоди (з урахуванням акцій) становила 6,7 млн ​​доларів плюс витрати на геологорозвідку. У релізі 2017 року Polymetal запевняв, що руда буде поставлятися на Варвариньке: «Угода розширює і підсилює концепцію Варваринського хаба, - заявив Віталій Несіс, головний виконавчий директор Групи Поліметал. - Ми очікуємо, що перша руда надійде на фабрику вже в III кварталі 2017 року ».

Продаж показала, що руда з Долинного, мабуть, буде поставлятися на золотодобувну фабрику на розташовану порівняно недалеко від родовища Пустельне, яке належить «Алтиналмасу». Попри те, що заявлена ​​сума угоди - 33,5 млн доларів, продавці отримають з неї далеко не все. З них майже 3 млн доларів буде направлено «на погашення основного боргу товариства по його договорами позики» (цитата по KASE), а також «на суму, що визначається відповідно до положень Договору купівлі продажу частки участі в Товаристві, яка буде спрямована на погашення залишку боргу товариства за його договорами позики ». Сума, що залишилася буде спрямована власне на придбання 100% часткою участі в ТОО. Розмір боргів «Актогай мису» за підсумками 2017 року невідомий, через те, що звітність компанія ще не публікувала. За підсумками 2016 року довгострокові зобов'язання ТОО становили близько 8,3 млрд тенге або близько 25 млн доларів. З урахуванням цих даних залишається відкритим питання, чи можна назвати вкладення в Долинне інвестицією Polymetal. Про операцію на своєму сайті компанія не повідомляла.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%