Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

17 тисяч квартир побудують в Алмати - про реалізацію «5 соціальних ініціатив Президента», Казахстан

Середа, 07 березня 2018 16:59

Більш як 17 тисяч квартир - 1,5 мільйона квадратних метрів житла - буде побудовано найближчим часом в Алмати в рамках реалізації "п'яти соціальних ініціатив Президента". Про це повідомив Бауиржан Байбєков на зустрічі з активом міста, передає кореспондент Tengrinews.kz.

Він зазначив, що населення Алмати щорічно зростає, тому будівництво доступного житла є одним із пріоритетів міської влади. У 2017 році темпи будівництва житла в місті зросли в чотири рази, а кожен третій отримав квартиру. Побудовано 1,9 мільйона квадратних метрів житла, або 16,5 тисячі нових квартир.

Крім озвучених планів з будівництва житла, акім поінформував, що в рамках спеціально розробленої житлової програми для молоді "Алмати Жастар" з місцевого бюджету в цьому році виділять два мільярди тенге. Беруть участь в програмі молоді сім'ї без початкового внеску можуть взяти житловий кредит за 5% ставкою.

За словами глави міста, сьогодні в Алмати понад 50 тисяч студентів потребують гуртожитках. У зв'язку з цим в минулому році було побудовано чотири гуртожитки на дві тисячі місць, а до 2020 року заплановано будівництво ще 20 гуртожитків.

Також Бауиржан Байбєков розповів, що сьогодні понад 27 тисяч молодих людей отримують безкоштовну освіту в коледжах міста. За дорученням Президента з 2016 року коштом бюджету майже в 2,5 раза знижена вартість оплати в дитячих садах. Щомісяця житлову допомогу на компенсацію комунальних послуг отримують понад дві тисяч городян. Крім того, акіматом субсидуються і тарифи на комунальні послуги. З 2015 року для стримування тарифів з місцевого бюджету виділено понад три мільярди тенге, а на модернізацію мереж - понад 100 мільярдів тенге.

В ході зустрічі з активом міста Бауиржан Байбєков повідомив, що до кінця року буде забезпечена повна газифікація приватного сектора, а до 2021 року в приміській зоні Алматинської агломерації підключать ще чотири тисячі приватних будинків. Розпочато роботу з перекладу на газ ТЕЦ-2, що за розрахунками Міністерства енергетики в 30 разів зменшить викиди ТЕЦ в атмосферу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%