Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Хто з казахстанців увійшов до рейтингу Forbes в 2018 році

Середа, 07 березня 2018 17:19

Найбільш заможними казахстанцями як і раніше залишаються Тимур і Динара Кулібаєвим, Володимир Кім, Булат Утемуратов і Аліджан Ібрагімов

Найвища позиція у Тимура і Дінари Кулібаєвим - 779-е місце. Стан кожного з подружжя виросло на 1,1 мільярда доларів і склало 3,2 мільярда доларів, що дозволило Кулібаєвим піднятися з 973-й позиції в рейтингу, пише Спутник Казахстан.

Тимур Кулібаєв - казахстанський бізнесмен, голова президії Національної палати підприємців Казахстану "Атамекен", президент Національного олімпійського комітету Казахстану, голова Казахстанської асоціації організацій нафтогазового та енергетичного комплексу Kazenergy.

Дінара Кулібаєва - середня дочка президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Офіційно визнана найбагатшою жінкою в Казахстані, є акціонером Народного банку.

На 776-е місце піднявся президент гірничодобувної компанії KAZ Minerals PLC Володимир Кім. За рік він заробив мільярд доларів і, таким чином, його статки становили 3,1 мільярда доларів. У минулому році Кім ділив 973-е місце разом з Тимуром і Дінарою Кулібаєвим.

На 924-й рядок з 896-го змістився за рік бізнесмен і президент Федерації тенісу Казахстану Булат Утемуратов. Його статкм оцінюються в 2,6 мільярда доларів.

Співвласник компанії Eurasian National Resources Corporation Аліджан Ібрагімов зайняв 1070-е місце зі статком у 2,3 мільярда доларів. У 2017 році він перебував на 1098-й позиції.

"За минулий рік мільярдери Казахстану стали багатшими на 3,9 мільярда доларів. З 2016 року приросту статків не було, навпаки, бізнесмени втратили 1,5 мільярда доларів", - коментує Forbes.

На вершині рейтингу також відбулися зміни.

Найбагатшою людиною в світі вперше став засновник Amazon Джефф Безос зі статком 112 мільярдів доларів.

Колишній лідер - глава Microsoft Білл Гейтс - зі станом 90 мільярдів доларів спустився на другий рядок.

Найбільший в світі інвестор Уоррен Баффет опинився на третьому рядку з 84 мільярдами доларів.

Четвертим у списку став власник компанії предметів розкоші Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернард Арно - 72 мільярди доларів.

П'ятірку найбагатших закриває засновник Facebook Марк Цукерберг з 71 мільярдом доларів. У 2015 році, після народження дочки, Марк і Прісцілла Цукерберг оголосили, що протягом життя передадуть 99% акцій Facebook на благодійність, в тому ж році почавши процес передачі.

Відзначимо, що статки президента США Дональда Трампа знизилося на 400 мільйонів доларів, він опустився на 766-е місце з 222-ї позиції тогорічного рейтингу.

Forbes також підкреслює, що в поточному році відзначається рекордна кількість жінок в списку - 256 мільярдерок.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%