Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До Яндекс. Таксі приєдналися ще 4 міста Казахстану

Четвер, 15 березня 2018 12:48

Сервіс Яндекс. Таксі почав роботу в Талдикоргані, Екібастузі, Теміртау і Жезказгані. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі компанії.

Мінімальна вартість поїздки в Талдикоргані, Екібастузі, Теміртау і Жезказгані не перевищує 150 тенге, в неї входять подача машини та 2 кілометри шляху. Далі в Талдикоргані, Екібастузі та Теміртау - не більше 50 тенге за кілометр, в Жезказгані - не більше 60 тенге.

Наприклад, за 180 тенге в Талдикоргані можна доїхати від обласного акімату до залізничного вокзалу. А поїздка від бульвару Гаришкелер до магазину «Чинар» в Жезказгані обійдеться приблизно в 150 тенге. При виїзді за межі міста кожен кілометр маршруту коштує не більше 90 тенге.

«Автоматично передаючи замовлення водієві, який зможе приїхати швидше за все, ми скорочуємо час подачі машини та холостого ходу, а нове замовлення для водія шукаємо в тому місці, куди водій вже прямує з пасажиром. Все це знижує собівартість поїздок: водії більше заробляють, а користувачі менше платять », - розповідає директор Яндекс. Таксі в Казахстані Тамірлан Шапієв.

Сервіс співпрацює тільки з таксопарками та диспетчерськими службами. При розподілі замовлень додаток враховує рейтинг водія, заснований на основі думки користувачів і статистикою виконаних поїздок. У кожному з міст до сервісу приєднано понад сто автомобілів з кількох таксопарків-партнерів.

У Казахстані сервіс з'явився в липні 2016 року. Відтоді Яндекс. Таксі запрацювало вже в 20 містах країни, в тому числі у всіх обласних центрах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%