Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Компанія з КНР побудує в Казахстані вітрову і сонячну електростанції

Середа, 21 березня 2018 12:46

Загальна вартість проекту оцінюється в 154,5 млн доларів.

Посол Казахстану в Китаї Шахрат Нуришев обговорив з віце-президентом компанії Jiangsu Zhenfa Holdings Group Co.Ltd Ху Веем перспективи реалізації проекту будівництва вітрової та сонячної електростанцій в місті Кентау Південно-Казахстанської області, передає власний кореспондент МІА «Казінформ» в Китаї.

Загальна вартість проекту оцінюється в 154,5 млн доларів, після його завершення очікується вироблення вітрової електроенергії в 50МВт / год і сонячної електроенергії в 30 МВт / год.

Будівництво електростанцій планується почати в серпні 2018 року і завершити протягом двох років. Сторони обмінялися думками щодо включення цього проекту до списку пріоритетних проектів співробітництва в рамках Програми по індустріалізації та інвестицій, що реалізується між РК і КНР.

Шахрат Нуришев підкреслив, що Казахстан надає великого значення розвитку альтернативних джерел енергії. У 2017 році в місті Астані проведена міжнародна спеціалізована виставка «ЕКСПО-2017», основною темою якої стала енергія майбутнього. «Наша країна буде продовжувати розвиток потенціалу чистої енергетики», - сказав посол.

Дипломат ознайомив співрозмовника з преференціями та пільговою політикою Казахстану країни для іноземних інвесторів, зайнятих в пріоритетних для Казахстану областях співробітництва. Ху Вей зазначив, що Казахстан має великий потенціал для реалізації проектів поновлюваних джерел енергії, а даний проект може стати зразковим у сфері взаємодії двох країн в області нових джерел енергії.

Нагадаємо, компанія Jiangsu Zhenfa Holdings Group Co.Ltd забезпечує 10% ринку фотогальванічних електростанцій КНР. Філії компанії розташовані в Туреччині, Пакистані, США та інших країнах. Партнерами компанії є China Energy Conservation Association і China Guangdong Nuclear Power. Корпорація нещодавно завершила введення в експлуатацію електростанції потужністю 4 ГВт. На території КНР компанія володіє 40 електростанціями в провінціях Ганьсу, Шеньсі, Цинхай, Внутрішня Монголія, Хебей, Цзянсу, Нінся-Хуейський автономний район.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%