Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

РАКІБ подасть позов до соцмереж і пошуковикам через заборону реклами криптовалюта, Росія

Вівторок, 27 березня 2018 14:33

Російська асоціація криптовалюта і блокчейну (РАКІБ) подасть позов до Google, Twitter, Facebook і "Яндексу" через заборону реклами ICO (первинне публічне розміщення токенів) і криптовалют, повідомив журналістам президент асоціації Юрій Припачкін, пише РИА Новости.

"Ми плануємо подати позов в травні місяці. Компанії відомі: Google, Twitter, Facebook і" Яндекс ", які заборонили рекламу криптовалюта в своїх мережах. Причому особливе обурення у криптоспільноти викликала заборона в Twitter, який щойно запровадив підписку на власну криптовалюту і заборонив всі інші, це обурливий факт. Ми вважаємо, що це використання монопольного становища цих чотирьох компаній, які вступили в картельну змову між собою з метою регулювання ринку ", - заявив Припачкін в кулуарах конгресу РАКІБ" Блокчейн РФ ".

Він додав, що позови також будуть подані менеджерам і акціонерам компаній, якщо з'ясується, що вони "мають кріптогаманці та ввели заборону для особистої наживи".

За словами Пріпачкіна, позов буде поданий в американські суди через нову асоціацію - Євразійську асоціацію криптовалют і блокчейну. "При ній буде створено криптофонд. І вона, власне, буде ініціатором судового процесу, а всі охочі" скинуться "в цей криптофонд криптовалют", - розповів він.

До суду якого штату буде поданий позов, вирішать юристи. "Ви знаєте, що в кожному штаті різне законодавство. Є штати, де лояльно ставляться до криптовалюти, наприклад, Вайомінг. Може, це буде за місцем реєстрації цих месенджерів", - резюмував президент РАКІБ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%