Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан і ОАЕ домовилися про захист інвестицій

Четвер, 29 березня 2018 16:55

В рамках візиту Глави Держави РК Нурсултана Назарбаєва до Об'єднаних Арабських Еміратів, міністр з інвестицій та розвитку РК Женис Касимбеков і Державний міністр фінансів ОАЕ Обейд бен Хумейд аль-Тайер підписали Угоду між Урядами РК і ОАЕ про заохочення і взаємний захист інвестицій, пише Kapital.kz.

Підписана угода дозволить створити хорошу основу для реалізації великих спільних інвестиційних проектів. Документ містить безпрецедентні норми для інвестицій про надання додаткової гарантії від експропріації та націоналізації для кожного інвестиційного проекту в рамках окремої угоди, підкреслюється в повідомленні.

Уже в реалізацію цієї Угоди спільними зусиллями готується проект по будівництву великого нафтохімічного комплексу (в Атирауської області) з виробництва поліетилену з еміратської компанією Mubadala Investment Company (Borealis).

Реалізація даної угоди створить сприятливі умови казахстанським і еміратським інвесторам довготривалий захист їхніх інвестицій, сприятиме активізації інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва між двома країнами.

На сьогоднішній день Казахстаном підписано 46 двосторонніх і 1 багатостороннє (ЄврАзЕС) міжурядових Угод про заохочення і взаємний захист інвестицій, в тому числі з країнами донорами: Нідерланди, США, Швейцарія, Китай, Росія, Франція.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%