Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сума пенсійних накопичень в Казахстані становить 7,88 трлн тенге

Четвер, 29 березня 2018 17:10

Кількість індивідуальних пенсійних рахунків (ІПР) по всіх видах договорів склало 10,1 млн одиниць, в тому числі за рахунок обов'язкових пенсійних внесків - 9,61 млн одиниць. Кількість ІПС вкладників (одержувачів) з обліку обов'язкових професійних пенсійних внесків - 447 тис. Одиниць, пише Kapital.kz.

Загальна сума надходжень за два місяці поточного року склала 134,5 млн тенге, збільшившись в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 12,83 млн тенге.

Сума чистого інвестиційного доходу, нарахованого на ІПС вкладників ЕНПФ, з початку року склала 29,4 млрд тенге, збільшившись в порівнянні з минулим місяцем 2018 року на 19,5 млрд тенге, тобто приріст склав 66%. Показник прибутковості в річному вираженні (лютий 2017 - лютий 2018 г.) становить 8,3%, а рівень інфляції за аналогічний період - 6,5%.

За січень-лютий 2018 року сума пенсійних виплат з ЕНПФ склала 62,75 млн тенге, в тому числі переклади в страхові організації 2,58 млн тенге. За два перших місяці минулого року сума пенсійних виплат з ЕНПФ склала 61,54 млн тенге, в тому числі переклади в страхові організації 3,98 млрд тенге.

Інформацію про стан пенсійних накопичень (в тому числі про нарахований інвестиційний дохід) вкладник може отримати у відділенні ЕНПФ, за допомогою поштового зв'язку, по електронній пошті, на сайті Фонду або через мобільний додаток.

У березні поточного року у казахстанців з'явилася можливість використовувати термінал самообслуговування в 18 регіональних філіях Фонду, і вже сьогодні доступні наступні послуги: отримання довідки про наявність рахунків; отримання виписки з ІПС; подача заяви на укладення договору по ОПВ; зміна реквізитів; відстеження статусу поданої заяви.

Для використання терміналу самообслуговування необхідні ІІН і пароль або ЕЦП на посвідченні особи. Крім того, найближчим часом у терміналу самообслуговування з'явиться нова можливість консультаційних послуг за допомогою відео-конференц-зв'язку з оператором Фонду.

Консультацію з усіх питань, крім тих, які є конфіденційними, вкладники (одержувачі) можуть отримувати як при особистому зверненні в ЕНПФ, так і віддалено: по телефону, зателефонувавши на безкоштовний номер 1418, через соціальні мережі, форму «зворотного зв'язку» і онлайн -чат на корпоративному сайті Фонду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%