Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Спрощено процедуру експорту казахстанських товарів

Четвер, 05 квітня 2018 13:51

Спрощення дозволить підприємцям не платити додатково митним представникам за заповнення декларацій, передає кореспондент elorda.info.

«Набрав чинності з 1 січня 2018 року Кодекс Республіки Казахстан "Про митне регулювання в Республіці Казахстан, відповідно до якого "за вибором особи передбачена можливість заповнення посадовою особою митного органу транзитної декларації, пасажирської митної декларації, декларації на транспортний засіб, а також декларації на товари при здійсненні митних операцій, пов'язаних з приміщенням товарів під митну процедуру експорту», - повідомила прес-служба департаменту державних доходів Астани.

Головний спеціаліст департаменту державних доходів по Астані Руслан Жабатаєв пояснив, що подібні заходи допоможуть бізнесменам заощадити на заповненні декларацій.

«Спрощення для учасників зовнішньоекономічної діяльності було передбачено в статті 191. Якщо раніше безальтернативно учасники подавали декларації через митних представників і платили за це гроші, то зараз надана можливість співробітниками митних органів при окремих митних процедурах, зазначених у статті 191, заповнити та нести за це відповідальність ", - сказав він.

Руслан Жабатаєв назвав спрощення заповнення декларація одним зі стимулювальних заходів з експорту казахстанських товарів.

Ці зміни торкнулися й пасажирської митної декларації, декларації на транспортні засоби, декларації на товар при митних операціях, пов'язаних з переміщенням товарів під митну процедуру експорту.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%