Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Астані буде район з теплими тротуарами та підігрівом доріг, Казахстан

Четвер, 19 квітня 2018 16:58

«Острівець майбутнього» створять на кошти інвесторів.

У столиці створять «розумний» район. Він буде розташовуватися в мікрорайоні Жастар (Молодіжний), в межах вулиць А. Бараєва, А. Кравцова, Ж. Ташєнова і Т. Хусейна. Про це пише офіційний сайт столичного акімату, пише kapital.kz.

За задумом, завдяки впровадженню нових технологій буде створено блага по 10 напрямам: благоустрій (теплі тротуари, підігрів доріг і багато іншого), «розумне» пішохідний і транспортний планування, цифрове - мобільне підприємництво, «розумна» інфраструктура (освітлення, зливова каналізація), екологічні рішення (роздільне зберігання сміття), безпеку і так далі.

За впровадження ноу-хау відповідає «Astana Innovations», створити «острівець майбутнього» в столиці планують на гроші інвесторів. При цьому створення подібного зразково-показового району стане стандартом для подальшого будівництва мікрорайонів міста.

При виборі території, організатори проекту недарма зупинилися саме на мікрорайоні Жастар, дотримуючись принципу «унікальності столиці та доступності її благ для всіх верств населення, незалежно від місця проживання: будь це правий або лівий берег».

Одночасно з цим організатори проекту не збираються будувати «замки», реалізація проекту доведе, що комфорт мешканців необов'язково пов'язаний з великими фінансовими витратами, а базується на правильному архітектурному плануванні та соціальних технологіях.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%