Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Путін дозволив блокувати в РФ знижуючі ділову репутацію сайти

Вівторок, 24 квітня 2018 10:45

Тепер судовим приставам у Росії дозволено блокувати доступ до інтернет-ресурсів, які відмовилися в добровільному порядку видаляти відомості, що порочать честь, гідність громадянина чи ділову репутацію компаній.

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє судовим приставам блокувати доступ до інтернет-ресурсів, які відмовилися в добровільному порядку видаляти відомості, що порочать честь, гідність громадянина чи ділову репутацію компаній. Документ у понеділок, 23 квітня, опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ, пише Кореспондент.

Зазначено, що новий закон встановлює норми виконання судових приписів з видалення таких відомостей: наприклад, якщо адміністратори ресурсів відмовляються добровільно виконувати вимоги про видалення інформації, то судові пристави вправі обмежити доступ до таких сайтів і стягнути з них виконавчий збір.

"Вимогу про блокування судовий пристав направляє в Роскомнагляд протягом одного робочого дня після прийняття рішення про блокування", - йдеться в повідомленні.

Законодавча норма закріплена в поправках до двох законів РФ. Її ініціаторами виступила група депутатів Держдуми від фракції Єдина Росія на початку квітня, у третьому читанні закон був прийнятий 12 квітня. Радфед проголосував за законопроект 18 квітня.

У пояснювальній записці до документа зазначалося, що специфіка, згідно з поясненням, поширення інформації в мережі інтернет призвела до необхідності створення нових механізмів виконання судових рішень. Закон вступає в силу з дня його опублікування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%