Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіка Індії починає відновлюватися

Вівторок, 03 грудня 2013 13:24

Стабілізувався курс національної індійської валюти.

Курс національної валюти Індії, рупії, відновлюється після стрімкого падіння влітку 2013р. На початку червня курс рупії знаходився на рівні 56,5 по відношенню до долара США. У серпні вартість національної валюти значно впала - до 69 рупій за долар. З тих пір, національна грошова одиниця зміцнилася. На сьогоднішній день курс рупії дорівнює 62,25 по відношенню до американського долара. Це відбулося завдяки посилення політики Резервного банку країни, який збільшив ставки на 50 базисних пунктів з вересня 2013р. Про це повідомляє Business Week.

Державні цінні папери також прийшли в норму. Цього року фондовий індекс виріс на 7,7%. Серед групи країн з найбільшою площею і кількістю населення (Бразилія, Росія, Індія, Китай) країна займає першу позицію за цим показником. Російський фондовий індекс не змінився протягом 2013р., китайський індекс CSI 300 упав на 3,8%, а в Бразилії цей показник зменшився майже на 14%.

Іноземні інвестори повертаються на фондові ринки країни. За листопад 2013р. вони придбали індійські акції на суму $1 млрд. За останні три місяці іноземні вклади в індійські цінні папери склали $17,3 млрд. За кількістю зарубіжних капіталовкладень Індія поступається місцем лише Японії.

За третій квартал 2013 р. економіка Індії зросла на 4,8%. Це недостатній показник для держави, що розвивається, проте він кращий в порівнянні із зростанням у 4,4%, яке зафіксували в першому кварталі цього року.

Індійські споживачі починають відчувати себе трохи впевненіше. У листопаді індекс споживчої довіри виріс до рекордного рівня з червня 2013р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%