Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Цифрова валюта bitcoin може стати офіційною в Китаї

Понеділок, 02 грудня 2013 16:56

Уряд Китаю планує розвивати електронну систему bitcoin.

Керівники біржі цифрової валюти BTC China, прагнуть надати bitcoin статус офіційної грошової одиниці. Це дозволить використовувати електронну систему для придбання товарів і послуг. BTC China була створена в червні 2011р. в якості першої торговельної платформи електронної валюти в Китаї. Про це повідомляє Bloomberg.

Боббі Лі, виконавчий директор BTC China, повідомив, що компанія буде обговорювати порядок використання bitcoin з посадовими особами державних установ, включаючи Народний банк Китаю, Комісію з регулювання банківської діяльності, Комісію з регулювання ринку цінних паперів та ін. Досі процедура використання bitcoin не обговорювалася на такому високому рівні.

В даний час в Китаї спостерігається зростання інвестицій в електронну валюту bitcoin, незважаючи на те, що чиновники можуть заборонити всі операції з використанням електронних грошей. Минулого місяця заступник завідуючого Народним банком Китаю, Йі Ган, заявив, що громадяни країни можуть використовувати валюту bitcoin. Однак поки влада Китаю утримуються від визнання bitcoin повноправною грошовою одиницею.

Курс bitcoin не регулює жодна країна або банківська установа. За останній рік вартість електронної валюти зросла в 80 разів до $1000 за одиницю. Bitcoin оцінюють в доларах, євро та інших валютах. На інтернет-біржі BTC China одна монета bitcoin оцінюється в $1,230.

У майбутньому уряд Китаю планує розвивати bitcoin. Впровадження цифрової валюти сприятиме реформуванню китайської фінансової системи. Більш того, це дасть можливість використовувати в торгівлі додаткову валюту крім американського долара.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%