Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстані можуть заборонити рекламу шкідливих продуктів

П'ятниця, 27 квітня 2018 12:55

Міністерство охорони здоров'я Казахстану пропонує обмежити рекламу продуктів з високим вмістом цукру, солі та жирів, передає кореспондент МІА «Казінформ».

«У цьому році планується внести доповнення в проект Кодексу про здоров'я народу і систему охорони здоров'я в частині обмеження реклами харчових продуктів з високим вмістом цукру, солі, трансжирів», - повідомив віце-міністр Олексій Цой під час колегії міністерства.

Також в рамках ЄАЕС планується посилити вимоги до показників вмісту трансжирів і маркування вмісту шкідливих для здоров'я речовин: цукор, сіль, трансжири. Олексій Цой зазначив досвід країн ОЕСР.

Так, у Фінляндії з 2010 року запроваджено податок на солодощі, алкоголь і заборона на продукти з високим вмістом солі. В результаті за підсумками 7 років в країні рівень неінфекційних захворювань знизився на 80%, тривалість життя в порівнянні з 1980 роком зросла на 10 років. В Угорщині з 2011 введений з охорони здоров'я податок на харчові продукти, який знизив споживання шкідливих продуктів серед 73% населення. У Європі з 2016 введене обов'язкове маркування харчових продуктів по 6 інгредієнтів: жири, цукор, сіль, трансжири, вуглеводи та білки. У Великобританії введена заборона на рекламу шкідливих продуктів в денний час.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%