Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Біля Астани побудують вітрову електростанцію

П'ятниця, 27 квітня 2018 13:49

У 40 км від Астани ведеться будівництво вітрової електростанції, введення в експлуатацію якої дозволить знизити викид парникових газів на 230 тис. Тонн в рік, передає кореспондент МІА «Казінформ».

У Акмолинської області реалізується кілька проектів з вироблення електроенергії з альтернативних джерел. Один з них - будівництво вітрової електростанції в Булаксайском сільському окрузі Аршалинского району Акмолинської області. Загальна потужність вітропарку складе 100 МВт, при цьому введення в промислову експлуатацію заплановано двома пусковими комплексами по 50 МВт кожен у 2019 і 2020 роках.

«Введення в експлуатацію вітропарку дозволить знизити викид парникових газів на 230 тис. Тонн в рік, що перевищує обсяг викидів понад 113 тис. Автомобілів в рік. Після завершення будівництва вітрова електростанція забезпечить потреби понад 10 тис. Сімей, тим самим скорочуючи обсяги використання викопного палива. В ході будівництва створюється до 300 робочих місць, для обслуговування та управління станцією - до 20 постійних робочих місць. Навчання і підвищення кваліфікації місцевих фахівців буде проходити за кордоном », - розповіли в управлінні енергетики та ЖКГ Акмолинської області.

Вітропарк буде розміщений на земельній ділянці загальною площею 119 га, при цьому, на відміну від сонячних електростанцій, тут нема потреби повного огорожі території, що дає можливість вільного пересування по ній людей і випасу худоби.

«Крім того, в селі Кабанбай батира Целіноградського району реалізується проект з будівництва сонячної електростанції потужністю 120 МВт. Зараз закінчено етап проектних робіт та розпочато підготовчі роботи на ділянці площею 300 га », - додала керівник відділу енергетики управління енергетики та ЖКГ Акмолинської області Ольга Цальцавко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%