Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії запропонували скоротити витрати на пенсії

П'ятниця, 11 травня 2018 14:47

Мінфін запропонував зменшити витрати на пенсійне забезпечення. Витрати по розділу "Соціальна політика" в цілому скоротяться на 52,93 мільярда рублів, пише РИА Новости.

Це випливає з проекту поправок до бюджету, опублікованого на федеральному порталі нормативних правових актів. Згідно з документом, пенсійне забезпечення пропонується урізати на 51,5 мільярда.

Що стосується соціального забезпечення, то Мінфін пропонує скоротити витрати на 5,9 мільярда. Наприклад, на державну підтримку інвалідам виділять на 2,23 мільярда рублів менше, ніж в минулому році.

У понеділок, в день інавгурації, Володимир Путін підписав указ "Про національні цілі і стратегічні завдання розвитку Російської Федерації на період до 2024 року". Згідно з документом, за шість років Росія повинна увійти до числа десяти провідних країн світу за якістю загальної освіти; середня тривалість життя росіян має зрости до 78 років.

Крім того, буде запроваджено механізм підтримки сімей при народженні дітей, а також розроблена програма підтримки і підвищення якості життя літніх громадян.

Охорона здоров'я

Однак витрати на охорону здоров'я Мінфін запропонував збільшити. Так, додатково планується направити 4,2 мільярда рублів. Засоби, в основному, підуть на програму "Розвиток охорони здоров'я".

Програма спрямована на формування здорового способу життя серед росіян, допомогу хворим на онкологічні захворювання, туберкульоз, судинними захворюваннями, профілактику інфекційних захворювань і імунопрофілактику.

Освіта

Також пропонується збільшити витрати на освіту.

На держпрограму "Розвиток освіти" відомство запропонувало виділити на 2,64 мільярда рублів більше, ніж в минулому році. При цьому на програми вищої освіти витрати можуть збільшитися на 2,566 мільярда рублів.

Однак фінансування програм середньої професійної освіти запропонували скоротити на 720 млн.

Скорочення торкнеться також дошкільної та загальної освіти. Витрати можуть урізати на 332 мільйони рублів.

Однак на підпрограму додаткової освіти дітей та реалізації молодіжної політики витрати збільшать - на 816 мільйонів.

Крім того, може збільшитися фінансування Росмолодежи. Відомство запропонувало направити додатково 2,1 мільйона рублів.

Космодроми

Скорочення можуть торкнутися і космічної сфери. Мінфін запропонував зменшити суми, які виділяються на реалізацію федеральної цільової програми розвитку космодромів. У 2018 році на ці цілі спрямують на вісім мільярдів рублів менше, ніж в минулому році.

У документі говориться, що рівно така ж сума може бути спрямована виробнику ракет "Протон" Космічному центру імені Хрунічева на погашення банківських кредитів та сплати відсотків за ними.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%