Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія буде підлаштовуватися під тренди в розвитку цифрової економіки

П'ятниця, 11 травня 2018 15:57

Росія в рамках реалізації програми "Цифрова економіка Російської Федерації" буде міняти при необхідності орієнтири, підлаштовуватися під світові тренди, заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв на нараді з економічних питань, пише РИА Новости.

За його словами, економіка РФ буде конкурентоспроможна, якщо буде побудована по цифровим законам, і в цьому випадку, як підкреслив Медведєв, головне не запізнитися. "Цифрове середовище ще важлива і тому, що повинна забезпечити попит на нашу продукцію, сприяти її просуванню на різні ринки", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що робота по реалізації програми вже запущена, вона охоплює різні сфери. "Ми розумінням все роботу за цією програмою таким чином, що меж розвитку цифрової економіки в даний момент не видно, їх визначити складно. У жодній країні немає розуміння того, до якої глибини просунуться цифрова модернізація, трансформація", - заявив Медведєв.

"Звичайно, ми будемо, як то кажуть, міняти в разі необхідності орієнтири, підлаштовуватися під світові тренди. Просто щоб не спізнитися. Звичайно, є і базові речі, які пов'язані зі створенням цифрової інфраструктури. У нас країна велика, і як раз це - досить складна проблема ", - додав він.

Важливим напрямком в рамках цієї роботи Медведєв також назвав підготовку програмного забезпечення, що, за його словами, важливо в контексті курсу імпортозаміщення. За його словами, в рамках програми імпортозаміщення Росія стала більш самодостатньої по цілому ряду напрямів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%