Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Департамент держприбутків почав перевірки в парках Алмати

П'ятниця, 11 травня 2018 16:51

Порушення були виявлені в перший же день рейду.

Співробітники Департаменту державних доходів по м.Алмати з 10 травня будуть перевіряти підприємців, які працюють в парках і скверах міста, на предмет податкової реєстрації, наявності та застосування контрольно-касових машин і POS-терміналів. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі відомства.

Першими в списку були Центральний парк культури і відпочинку і парк «Кок-тобе». Саме тут сконцентрована велика кількість підприємців, уточнили в Департаменті держприбутків.

«Тільки за перший день роботи встановлено 6 підприємців, які здійснюють діяльність без реєстрації в податкових органах, якими не сплачувалися відповідні податки. Крім того, на 13 торгових об'єктах відсутні контрольно-касові машини, а в 10 випадках відсутні POS-термінали. Всім "порушників" було надано роз'яснення про необхідність самостійного усунення порушень, які передбачають адміністративну відповідальність », - повідомили в ДГД.

За порушення терміну постановки на реєстраційний облік в податковому органі для суб'єктів малого підприємництва спочатку виноситься попередження. Потім загрожує штраф - 15 МРП. А в разі призначення перевірочних заходів за здійснення підприємницької діяльності без реєстрації, крім штрафу, передбачена можливість конфіскації товару або обладнання.

«Аналогічна робота буде проводитися у всіх парках і місцях відпочинку городян м.Алмати. У зв'язку з цим органи державних доходів закликають підприємців до прояву відповідальності в дотриманні норм законодавства, а населення міста Алмати - до більш активної громадянської позиції в питанні вимоги фіскальних чеків », - додали в прес-службі ДГД.

Нагадаємо, акім міста затвердив План заходів щодо припинення тіньової економіки. Один з пунктів документа - проведення перевірок на території вокзалів, розважальних парків культури і відпочинку, в торгових будинках і на ринках та інших об'єктах масового відвідування населення. Рейди на території автовокзалів «Сайран», «Саяхат» і залізничних вокзалів Алмати-1, Алмати-2 пройшли в квітні поточного року. Тоді було встановлено 35 порушників податкового законодавства. З них 10 осіб здійснювали діяльність без реєстрації як підприємців, а 25 зареєстрованих індивідуальних підприємців приховали суми отриманих доходів в розмірі 32 млн тенге.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%