Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

The Washington Post: ФБР завищує кількість телефонів, до яких воно не змогло отримати доступ

Середа, 23 травня 2018 17:56

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США в кілька разів завищує кількість належних терористам і злочинцям мобільних пристроїв, до яких співробітники відомства не змогли отримати доступ. Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на джерела в бюро, інформує УНН.

Раніше директор ФБР Крістофер Рей неодноразово розповідав, що в 2017 фінансовому році, що завершився 30 вересня, співробітники бюро не змогли зламати “приблизно 7800 мобільних пристроїв, хоча у нас і було на те дозвіл суду”. За його словами, це більше половини від загального числа пристроїв, з яких ФБР намагалося отримати дані за вказаний період. Причиною неможливості отримати доступ до телефонів Рей називав сучасні засоби шифрування даних і захисту особистої інформації на них.

Однак, за інформацією видання, насправді мова швидше за все йде про одну-дві тисячі смартфонів. Воно зазначає, що ФБР “вперше дізналося” про проблему з точною кількістю такого роду пристроїв “близько місяця тому”. Бюро “як і раніше не має точних” даних про кількість телефонів із зашифрованою інформацією, які були вилучені в результаті кримінальних розслідувань в минулому 2017 році. За однією з оцінок, цей показник становить 1,2 тисячі апаратів, однак ця кількість може змінитися за підсумками нової перевірки, яка, імовірно, займе кілька тижнів.

“Програмні помилки призвели до значного завищення кількості мобільних пристроїв”, до яких бюро не змогло отримати доступ, цитує газета представника ФБР. За його словами, проблема пов’язана з використанням трьох різних баз даних, що призвело до того, що багато телефонів були підраховані кілька разів поспіль. The Washington Post підкреслює, що відомство протягом декількох років не змогло виявити такі помилки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%