Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Арешт активів Газпрому вплине на транзит - РФ

Середа, 06 червня 2018 10:47

В уряді РФ негативно поставилися до арешту активів Газпрому.

Дії української сторони мають негативний ефект на подальші переговори щодо газових контрактів, заявив Новак, пише Кореспондент.

Заходи, що вживаються Нафтогазом України щодо примусового стягнення з Газпрому $2,6 млрд, не сприяють вирішенню питання стосовно продовження термінів транзиту газу через Україну. Про це заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає Інтерфакс-Україна.

"Газпром працює над правовою стороною питання, тому звичайно на наш погляд ті заходи, які сьогодні роблять українські колеги зі стягнення заборгованості, вони не призводять до позитивного вирішення цього питання з точки зору подальшої взаємодії та обговорення на майбутнє ситуації, пов'язаної з поставками газу в Україну, з транзитом і так далі. Тому ми вважаємо, що для подальших партнерських відносин негативний ефект завдають такі дії. І бачимо, що з боку європейських держав, які націлені на те, щоб були відрегульовані ці відносини, є якесь здивування тим, що це так сьогодні відбувається", - заявив російський міністр.

При цьому він допустив, що уряд РФ може розглянути питання про підтримку Газпрому у зв'язку з арештом його активів, але після юридичних консультацій.

"Сьогодні йде ще юридична робота того процесу, який був запущений. І коли буде юристами проведена відповідна оцінка, і дані рекомендації, тоді можна буде щось конкретне говорити", - сказав він.

Напередодні прес-служба Нафтогазу повідомила про те, що суд заарештував голландські активи Газпрому для виплати українській компанії $2,6 млрд відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%