Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Один з найбільших американських банків JPMorgan запатентував цифрову платіжну систему

Середа, 11 грудня 2013 13:31

Нова валюта може конкурувати з Bitcoin

Система пропонує користувачам ряд електронних операцій, в тому числі електронний гаманець та анонімне перерахування коштів будь-якому одержувачу . При цьому банк не буде стягувати комісію за проведення транзакцій , повідомляє Money CNN.

Електронна система буде носити назву Internet Pay Anyone Account. Скористатися її послугами буде так само просто, як відправити електронне повідомлення.

Однією з переваг цифрової платіжної системи є віртуальний приватний сейф, який виконує функції банківського рахунку, розрахованого тільки на отримання коштів. Таким чином, користувачі зможуть отримувати гроші, не переймаючись через атаки хакерів.

JPMorgan також запатентував платіжне програмне забезпечення, яке можна налаштувати в браузері та здійснювати операції не відволікаючись на заповнення різних форм, які запитують персональну фінансову інформацію.

Поштовхом для створення проекту стала популярність незалежної електронної валюти Bitcoin, яка з'явилася на ринку в 2009р. Крім цього, в заявці на патент банк JPMorgan вказав ще дві тенденції, які підтверджують , що банківська система застаріла. По-перше, учасники фінансових операцій більше не хочуть взаємодіяти через посередника, оскільки це уповільнює пересування коштів. По-друге, ціни на електронну продукцію досить низькі, тобто стало невигідно здійснювати покупку з урахуванням банківського відсотку, який часто перевищує її вартість.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%