Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На Байконурі будуть збирати вертольоти, Казахстан

П'ятниця, 15 червня 2018 16:58

Казахстанський лідер запропонував главі Татарстану співпраця в галузі машинобудування та перероблювання вуглеводневої сировини.

Як пише Sputnik, заводи по збірці вертольотів та іншої промислової продукції можуть запустити на території космодрому "Байконур", заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв під час зустрічі з президентом Татарстану Рустамом Мінніхановим.

"Вертольоти ми хочемо виробляти. Зараз на території космодрому" Байконур ", там є величезні корпуси. Ми говоримо про те, щоб там створювати заводи з виробництва двигунів для газопроводів, компресорні, потім двигуни літальних апаратів та збирання вертольотів. Почнемо з цього і будемо співпрацювати. Ми схожі по нафті та газу, зараз найголовніше - підняти продуктивність, ціна на нафту гойдається, тож треба її переробляти, ось тут у вас великий успіх. Перероблювання, перероблювання - дуже перспективна справа ", - зазначив Президент Казахстану.

Також Назарбаєв заявив, що Казахстан і Татарстан будуть нарощувати зовнішньоторговельний оборот з наявних 700 мільйонів доларів до 1 мільярда доларів.

Мінніханов назвав Казахстан найголовнішим партнером для Татарстану і підтримав завдання по інтеграції та створення спільних підприємств. Президент Татарстану також вважає важливим спільну роботу по ісламському фінансуванню, в гуманітарній сфері та по обміну студентами.

Робочий візит Нурсултана Назарбаєва в Татарстан почався в четвер увечері, 14 червня. У п'ятницю глава держави відвідав Казанський федеральний університет, де йому надали звання почесного доктора.

За інформацією акорди, в ході візиту в університет Назарбаєв заявив, що "в Казахстані по-особливому ставляться до братнього Татарстану", це обумовлено єдиними історичними коренями, близькістю мов, звичаями і традиціями. Президент Казахстану запропонував організувати Форум молодих лідерів Казахстану і Росії, який дозволить молоді виробити конкретні пропозиції з питань розвитку двох держав. Назарбаєв також запропонував активізувати проведення щорічних конкурсів молодих виконавців, художників, музикантів і на регулярній основі проводити спортивні турніри серед молоді двох країн.

Потім президенти Татарстану і Казахстану оглянули виставку техніки провідних підприємств республіки - "КамАЗ", Казанський вертолітний завод, "Форд Соллерс"

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%