Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ФТС Росії запропонувала прибрати безмитний поріг для покупок в закордонних інтернет-магазинах

Понеділок, 18 червня 2018 15:45

За інформацією INTERFAX.RU Федеральна митна служба (ФМС) звернулася в Мінфін РФ з пропозицією ввести мита на покупки будь-якої вартості в закордонних інтернет-магазинах, пише в понеділок газета "Ведомости" з посиланням на двох федеральних чиновників.

Пізніше в ФТС підтвердили "Інтерфаксу", що направили в Мінфін відповідну пропозицію.

В даний час в Росії посилки з інтернет-магазинів обкладаються митом в 30% тільки в тому випадку, якщо їх загальна вартість за місяць перевищує 1000 євро, а вага - 31 кілограм. Мінфін запропонував з 1 липня 2018 роки знизити безмитний поріг до 500 євро.

Як зазначив у розмові з "Відомостями" заступник керівника ФМС Тимур Максимов, зниження безмитного порога не вирішить проблему дисбалансу між російською і транскордонною інтернет-торгівлею. За його словами, 95% інтернет-посилок в Росії не перевищують за вартістю поріг в 30 євро, а, за даними "Пошти Росії", у 2017 році з 283 млн іноземних посилок дорожче 200 євро коштували тільки 0,02%.

ФТС пропонує через один-два роки обнулити поріг безмитних покупок в закордонних інтернет-магазинах, знизити мито з 30 до 20% і ввести комбіновану ставку, наприклад не менше 1 євро за 1 кг, а також збір у 20% на комерційні товари дешевше 200 євро, повідомив Максимов. Представник ФМС зазначив, що на транскордонну торгівлю потрібно поширити вимоги технічного регулювання, щоб убезпечити покупців від наслідків придбання певних категорій товарів, наприклад, GPS-трекерів.

Представник Мінфіну повідомив "Ведомостям" з посиланням на директора департаменту податкової і митної політики міністерства Олексія Сазанова, що обнулення безмитного порога можливо не раніше 2020 року.

Як зазначає видання, в зниженні порога зацікавлені російські інтернет-рітейлери, які виводять інфраструктуру на прикордонні території та працюють без митного оформлення. За даними голови комітету Держдуми з бюджету і податків Андрія Макарова, це призвело до втрат для бюджету в розмірі 130 млрд рублів. ФТС очікує надходження до бюджету близько 1,5 євро з кожного відправлення, якщо пропозиція служби буде схвалена.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%