Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Держдуму Росії внесли законопроекти про завершення «податкового маневру» в нафтогазовій галузі

П'ятниця, 22 червня 2018 10:43

Як пише INTERFAX.RU Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про внесення до Держдуми законопроектів про завершення "податкового маневру" в нафтогазовій галузі, повідомляє сайт уряду РФ.

"Мета законопроектів - завершення" податкового маневру "в нафтогазовій галузі. Законопроектами пропонується поступово знижувати з 30% до 0% від ціни нафти ставку вивізного мита на нафту протягом 6 років, починаючи з 1 січня 2019 року. Доходи, що випадають федерального бюджету в цьому випадку будуть компенсовані у вигляді збільшення сум податку на видобуток корисних копалин, які будуть сплачені надрокористувачами при видобутку нафти та газового конденсату за аналогічний період, за допомогою збільшення ставок цього податку ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачений механізм надання податкового відрахування по ПВКК на видобутий газовий конденсат при його напрямку на виробництво технічного пропану-бутану за аналогією з отриманням податкового відрахування по ПВКК при його напрямку на виробництво широкої фракції легких вуглеводнів.

"Законопроектом також передбачається індексація встановлених статтею 193 Податкового кодексу ставок акцизів на підакцизні товари в 2021 році на рівень інфляції. При цьому ставки акцизів на період 2019-2020 років зберігаються на рівні, встановленому чинним податковим законодавством", - повідомляють в уряді РФ.

Також пропонується встановити відрахування по акцизах для переробників нафтової сировини з урахуванням обсягів вироблених з нафтової сировини високооктанового автомобільного бензину класу 5 і дизельного палива, рівня ціни на нафту на світових ринках, а також рівня середніх оптових цін реалізації таких нафтопродуктів на території Росії та цін експортної альтернативи на нафтопродукти.

"Ставка акцизу на прямогонний бензин, бензол, Параксилол, ортоксилол, використовувані в нафтохімії, встановлюється з урахуванням коректувального коефіцієнта, який поступово збільшує її значення протягом 6 років, починаючи з 1 січня 2019 року, на величину зниження ставки вивізного мита на нафту" , - йдеться також в повідомленні.

Законопроекти розглянуті й схвалені на засіданні уряду РФ 21 червня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%