Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Коли введуть заборону на російський бензин в Казахстані

Вівторок, 26 червня 2018 11:55

Чому до сих пір не підписано постанову про тимчасову заборону на ввезення російського бензину АІ-92 залізничним транспортом, розповів міністр енергетики Казахстану Канат Бозумбаєв, повідомляє sputniknews.kz.

«Це міжурядова угода, воно робиться кілька місяців, питання тільки в цьому», - пояснив процедуру глава Міненерго Казахстану.

В черговий раз Канат Бозумбаєв підкреслив, що на ціни на паливо заборона ніяк не вплине. «Тому що ціни, скажімо так, оптові, які в Казахстан з Росії виходять, вони навіть трохи вище, ніж сьогодні наші на внутрішньому ринку», - зазначає міністр.

«Це робиться для того, щоб стабілізувати роботу на ринку. Іншого шляху у нас зараз немає, тому що в іншому випадку ми повинні будемо знизити вироблення на наших НПЗ. Тобто ми повинні підтримати або вітчизняного виробника, або іноземного. Ми вибираємо вітчизняного. Але це не означає, що ми вбиваємо конкуренцію на ринку. Ця заборона через кілька місяців перестане існувати », - запевнив міністр.

При цьому перед Міненерго стоїть завдання за час заборони відкрити експорт. Це питання буде опрацьовуватися з країнами Центральної Азії та Росії.

Раніше на порталі електронного уряду був опублікований проект наказу міністра енергетики Казахстану Каната Бозумбаєва про заборону ввезення в країну бензину з Росії залізничним транспортом.

В асоціації нафтогазового та енергетичного комплексу Казахстану KAZENERGY, коментуючи пропозицію, відзначили, що необхідно зрівняти казахстанських і російських постачальників бензину в умовах оподаткування: якщо для російських експортерів акциз становить 4,5 тис. Тенге за тонну, то для казахстанських виробників - 10,5 тис . тенге. Це робить російський бензин дешевшим у порівнянні з вітчизняним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%