Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Лондонський суд залишив «заморозку» активів Нацфонду Казахстану в силі

Вівторок, 26 червня 2018 12:50

Лондонський апеляційний суд залишив в силі постанову, що дозволяє Bank of New York Mellon заморозити активи Національного фонду Казахстану в розмірі 22,6 мільярда доларів США, повідомляється на сайті law360.com.

Йдеться про судовий процес за участю двох молдавських бізнесменів Анатолія і Габріеля Статі, які подали судові позови проти Казахстану в 2010 році. Статі зажадали 4 мільярди доларів від Казахстану через арбітраж у Швеції, але їм було присуджено 500 мільйонів доларів. 199 мільйонів з цих коштів нібито пов'язані з витратами на будівництво газопереробного заводу.

Нацфонда кастодіан, що обслуговує активи Bank of New York Mellon заморозив активи Національного фонду Казахстану на суму 22 мільярди доларів в грудні 2017 року.

Суд, створений під егідою Торгової палати Стокгольма, зобов'язав казахстанську сторону виплатити Статі і їх компаніям понад 500 мільйонів доларів у вигляді відшкодування шкоди та судових витрат за порушення міжнародних зобов'язань.

На початку січня 2018 року окружний суд Амстердама залишив без змін рішення про арешт акцій голландської компанії KMG Kashagan BV на суму 5,2 мільярда доларів, що належать фонду національного добробуту "Самрук-Казина", на користь молдовських бізнесменів. Попереднє рішення на користь громадян Молдавії Анатолія і Габріеля Статі, а також їх компаній Ascom Group SA і Terra Raf Trans Traiding Ltd було винесено 8 вересня 2017 року.

В кінці травня 2018 року суд першої інстанції в Брюсселі зняв попередній арешт з активів Національного фонду Казахстану. Також суд постановив, що зняти арешт з коштів, що залишилися в розмірі 530 мільйонів доларів можна в англійських судах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%