Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Астані планують відкрити кіностудію, Казахстан

Четвер, 12 липня 2018 11:51

В Астані на території технопарку може з'явитися кіностудія. На даний момент питання знаходиться на стадії обговорення, передає офіційний сайт акімату столиці.

Реалізація проекту зі створення кіностудії в Астані стала можлива завдяки підписаному меморандуму про співпрацю між товариством «Міський центр розвитку інвестицій« Astana Invest »і ТОВ« V.S.E.E. (Enterprise) »на чолі з режисером і актором Ніязов Абдигапаром в рамках Форуму мерів міст країн Шовкового шляху Global Silk Road, пише kapital.kz.

«Нияз Абдигапар представив проект" Астана кіностудія ". Ми допомогли знайти приміщення завдяки СПК, це технопарк, який знаходиться в будівлі заводу Целінсельмаш. Будівля знаходиться в непоганому стані і являє собою територію в 7000 кв. м разом з гуртожитком (3000 кв. м) », - розповіла керівник креативного сектора проектного офісу« Нова економіка »Astana Invest Жулдиз Сейсенбекова.

За її словами, кіностудія має великий потенціал розвитку, буде представляти інтерес для Росії, а також можливість знімання на території Астани.

«Виробництво кіно, рекламних роликів з використанням спеціального кіноустаткування, знімання історичних фільмів та фестивального кіно, державне замовлення - все це можна робити на власній кіностудії», - сказала вона.

Також Жулдиз Сейсенбекова уточнила, що на даний момент питання знаходиться на стадії обговорення, проект буде розглянуто найближчим часом.

Відзначимо, що в ході Форуму мерів міст країн Шовкового шляху Global Silk Road акіматом Астани підписано низку меморандумів щодо реалізації інвестиційних проектів на загальну суму 73 млн доларів. Вони дозволять запустити високотехнологічний м'ясопереробний комплекс та кондитерську фабрику, лабораторію з діагностики ДНК і ряд інших проектів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%