Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Мегафон» піде з Лондонської фондової біржі, Росія

Понеділок, 16 липня 2018 10:57

"Мегафон" оголосило про проведення делістингу з Лондонської фондової біржі. Рішення прийнято на раді директорів 15 липня, повідомив оператор.

"Оцінивши переваги, які компанія отримувала б, зберігши статус публічної компанії, глобальні депозитарні розписки якої розміщені на Лондонській фондовій біржі та звичайні акції якої розміщені на" Московської біржі ", визначив, що збереження статусу публічної компанії не є пріоритетною стратегічним завданням компанії, і прийняв рішення схвалити програму придбання звичайних акцій і GDR, а також анулювання лістингу GDR на Лондонській фондовій біржі ", - сказано в повідомленні" Мегафона ", пишет interfax.

Викуп акцій і GDR відбудеться в період з 16 липня по 22 серпня. Ціна складе $ 9,75 за звичайну акцію і GDR. Оферта робиться від імені 100% "дочки" "Мегафона" - MegaFon Investments (Cyprus) Limited (MICL). Пропозиція не поширюється на акції, що належать самій MICL, а також найбільшим акціонерам "Мегафона" - USM Holdings Алішера Усманова і його партнерів і групу Газпромбанку.

MICL викупить у міноритаріїв до 128,9 млн акцій і GDR, що становить 20,5% капіталу "Мегафона", і витратить на це, виходячи з ціни оферти, до $ 1,257 млрд.

У матеріалах оператора зазначається, що акції "Мегафона" будуть знижені в рівні лістингу на "Московської біржі" з першого до третього рівня після завершення анонсованого викупу цінних паперів. Це пов'язано з вимогами до free float, що пред'являються "Московською біржею", пояснили в компанії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%