Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Яндекс» отримав дозвіл на ввезення свого смартфона в країни ЄАЕС, Росія

Понеділок, 16 липня 2018 11:53

Інтернет-компанія "Яндекс" отримала дозвіл на ввезення на територію Євразійського економічного союзу власного смартфона. Це випливає з даних реєстру нотифікацій про характеристики шифрувальних (криптографічних) коштів і товарів, що їх містять.

Дозвіл видано на "смартфон Яндекс.Телефон торгової марки" Яндекс ", моделі YNDX-000SB", воно діє до 25 червня 2023 року. Виробником товару виступає зареєстрована в Швейцарії Yandex Services AG. Згідно з даними реєстру, ця ж швейцарська компанія є виробником "розумної колонки" "Яндекс.Станція", продажі якої почалися в Росії 10 липня, пише interfax.

"Яндекс" раніше офіційно не анонсував плани випуску смартфона власної марки. У прес-службі компанії від коментарів відмовилися.

"Це стандартний і обов'язковий етап перед випуском на ринок вироби, що містить криптографічні засоби шифрування. Такі дозволи видаються на етапі, коли пристрій вже готове або знаходиться як мінімум на етапі дослідного зразка", - пояснив "Інтерфаксу" представник Асоціація торгових компаній і товаровиробників електропобутової і комп'ютерної техніки (РАТЕК) Антон Гуськов.

При цьому він зазначив, що точних термінів з моменту отримання такого дозволу до реального випуску пристрою на ринок компанії, як правило, не встановлюють.

"Яндекс.Станція" - перший пристрій, розроблене в "Яндексі". Вона може відтворювати музику, знаходити фільми, мультфільми, серіали та ролики, а потім показувати їх на телевізорі. До голосового помічника "Алісі", штучним інтелектом якою оснащений гаджет, можна звертатися з різними дорученнями. Технологія і сам пристрій були повністю спроектовані та розроблені командою "Яндекса", при цьому дизайн розроблений в Каліфорнії, а збірка гаджета здійснюється в Китаї.

Засновник і акціонер "Яндекса" Аркадій Волож в торішньому інтерв'ю "Ведомостям" на питання про те, чи немає у компанії планів зробити власний смартфон, відповів: "Тепер, коли нам дали доступ до Android (мається на увазі результат антимонопольного розгляду з Google - ІФ ), можна обговорювати й це".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%