Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії суд узаконив виключення з-поміж аудиторів пропагандиста схем ухилення від оподаткування

П'ятниця, 20 липня 2018 10:43

Арбітражний суд Москви відхилив позов Євгена Сівкова про визнання недійсним рішення дисциплінарної комісії саморегулівної організації аудиторів "Асоціація" Співдружність ", на підставі якого він був виключений з її складу, повідомили "Інтерфаксу" в суді.

Оскаржуване рішення комісія прийняла 2 березня 2018 року. Вона констатувала, що протягом декількох років Сівков порушував закон про аудиторську діяльність, корпоративні правила і кодекс професійної етики. Комісія рекомендувала виключити Сівкова з організації, і 23 березня 2018 року правління СРО "Асоціація" Співдружність "прийняло відповідне рішення.

Сівков відомий випуском літератури та проведенням семінарів, присвячених податкової оптимізації. Слухачам останніх, наприклад, обіцяли, що після них середній показник зниження податків становить 30%.

Дисциплінарна комісія та правління СРО "Асоціація" Співдружність "визнали, що Сівков здійснював протизаконні дії, спрямовані на пропаганду відмови від оподаткування. Він рекомендував застосування таких схем оптимізації оподаткування, які тягнуть залучення до відповідальності, що є неприпустимим для чинного аудитора.

Раніше саморегульована організація дискваліфікувала Сівкова на два роки за надання свідомо неправдивої інформації в податкові органи. Суди в свою чергу прийняли рішення про заборону на поширення його брошур та інших матеріалів про звільнення від оподаткування та про ліквідацію створеної ним "Партії платників податків Росії".

Відхилення позову Сівкова означає, що судові органи підтвердили позбавлення його статусу аудитора, оскільки такий має фізична особа, яка отримала відповідний кваліфікаційний атестат і є членом однієї з СРО аудиторів. З реєстру аудиторів та аудиторських організацій Сівков вже виключений.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%