Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підвищені рейтинги Банку Центркредит за національною шкалою, Казахстан

Понеділок, 23 липня 2018 11:51

S & P Global Ratings підтвердило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги "Банку Центркредит» на рівні «B / B». Також підвищено довгостроковий рейтинг банку за національною шкалою з «kzBB +» до «kzBBB-». Прогноз зміни довгострокового рейтингу за міжнародною шкалою - «Стабільний». Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі рейтингового агентства.

«Підтвердження рейтингів за міжнародною шкалою відображає очікуване поступове поліпшення показників якості активів Банку Центркредит завдяки відновленню та списання проблемної заборгованості. Підвищення рейтингу за національною шкалою відображає нашу думку про підвищення кредитоспроможності банку в порівнянні з іншими казахстанськими банками, що мають рейтинг за міжнародною шкалою того ж рівня », - відзначили аналітики.

S & P Ми прогнозуємо поступове підвищення якості активів банку завдяки врегулюванню і списання проблемних кредитів.

«В даний час обсяг проблемних кредитів АТ" Банк Центркредит "згідно зі звітністю відповідає середнім показникам по банківській системі і включає в основному кредити, видані в період до 2008 р Згідно з даними консолідованої звітності по МСФО обсяг проблемних кредитів банку знизився і склав 9,7% станом на 31 березня 2018 року в порівнянні з 14,6% на два роки раніше. Реструктуровані кредити склали ще 17% сукупного кредитного портфеля за станом на кінець 2017 р .; цей рівень відповідає показникам порівнянних казахстанських банків », - йдеться в звіті рейтингового агентства.

Прогноз «Стабільний» щодо рейтингів Банку Центркредит відображає очікування аналітиків того, що профілі бізнес-ризиків і фінансових ризиків залишаться в цілому незмінними в найближчі 12 місяців.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%