Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підприємцям Астани розповіли про держпідтримку, Казахстан

Понеділок, 23 липня 2018 12:55

В Астані пройшов день відкритих дверей по роз'ясненню заходів держпідтримки малого та середнього бізнесу, передає офіційний сайт столичного акімату.

Для поліпшення бізнес-клімату в столиці та доступності державних послуг для підприємців малого та середнього бізнесу акіматом міста Астани розроблений графік заходів щодо проведення консультацій для бізнесу на території банків другого рівня, пише kapital.kz.

Підприємців проконсультували з питань податкового законодавства, щодо заходів державної підтримки, соціального страхування, а також отримання онлайн державних послуг.

Підприємець Замір Болисбек прийшов на зустріч з пропозицією співпраці з державними організаціями, банками другого рівня і представниками малого та середнього бізнесу. Ідея його проекту полягає в тому, щоб об'єднати підприємців в один клуб, в якому вони могли б обмінюватися ідеями, співпрацювати, бути корисними один одному, генерувати нові ідеї, тим самим розвивати свій бізнес.

«Клуб - це спільнота підприємців і ділових людей, які об'єднуються за інтересами. Це зустрічі, нетворкінгу, майстер-класи, коштом тісного контакту люди вирішують свої проблеми, отримують корисні поради, у нас є в програмі спільні пробіжки, відвідування підприємств членів - учасників клубу. Ми бачимо своє подальший розвиток саме в такому ключі - посилення контактів, зв'язків підприємців по всьому Казахстану », - сказав Замір Болисбек.

В даний час проект запущений і працює на безкоштовній основі. У перспективі - співпраця з університетами і бізнес-школами, де учасники клубу могли б проходити навчання, підвищувати свою кваліфікацію саме в тому напрямку, який їх цікавить. Крім того, підприємець націлений на придбання франшизи Business Network International (BNI) - міжнародної мережі бізнес-клубів по світу.

У заході брали участь представники департаменту державних доходів, Центру зайнятості та соціальних програм, Палати підприємців міста Астани, АТ «Фонд розвитку підприємництва« Даму », Філії АТ« Єдиний накопичувальний пенсійний фонд »в м.Астана, АТ« Державний фонд соціального страхування », НАО «Фонд соціального медичного страхування» та АТ «НК« СПК «Астана».

"Це четверта зустріч згідно з графіком на території банків другого рівня. Ми думаємо, що це дуже зручно для підприємців, вони можуть звернутися в банк за послугою і одночасно отримати інформацію за державними програмами", - сказала головний спеціаліст відділу розвитку підприємництва управління по інвестиціях та розвитку підприємництва міста Астани Айжан Айтжан.

За інформацією фахівця, зустрічі проводитимуться до кінця року на території банків другого рівня щомісяця.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%