Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Астані відкриється новий індустріальний парк

Понеділок, 23 липня 2018 17:56

В Астані на території станції Сороковий відкриється індустріальний парк № 2, передає кореспондент Елорда Інфо.

«Було прийнято рішення створити індустріальний парк № 2 на території станції Сороковий. Плануємо на територію індустріального парку № 2 залучати високотехнологічні виробництва з високою доданою вартістю », - розповів голова правління керівної компанії СЕЗ« Астана Технополіс »Ардак Досанов на IV з'їзді вільних економічних зон Казахстану, пише kapital.kz.

Відзначимо, що СЕЗ «Астана Технополіс» була створена постановою уряду в 2017 році. Вільна економічна зона знаходиться на території Назарбаєв університету.

«На сьогодні в нашу СЕЗ входять територія Назарбаєв Університету та індустріальний парк № 2. На території Назарбаєв Університету знаходиться технопарк, який забезпечений всією інфраструктурою переважно інженерного, геохімічного та телекомунікаційного характеру. На даній території всі проекти, які вимагають комерціалізації, є вся необхідна інфраструктура і всі можливості », - зазначив Ардак Досанов.

В Астані створено дві вільних економічних еони. Перша СЕЗ «Астана - нове місто» була відкрита 15 років тому. Зараз вона складається з адміністративно-ділового центру і індустріального парку № 1, в якому розроблено близько 70 інвестиційних проектів, це близько 80 відсотків. Серед них виробництво світлодіодного обладнання і розумних вуличних світильників.

«Основні цілі СЕЗ - відкриття інноваційних високотехнологічних і вимагають подальшого вдосконалення проектів. Якщо ваші проекти відповідають цим критеріям, то ви потенційний учасник спеціальної економічної зони. Ми є вашими провідниками. Всі державні зволікання з державними органами, всі державні послуги надаємо на безоплатній основі », - пообіцяв підприємцям голова правління управляючої компанії СЕЗ« Астана Технополіс ».

За його словами, для підтримки інвесторів і просування їх проектів буде впроваджений бізнес-акселератор. Він передбачає консультування щодо підготовки документів для подачі заявок, розробка ТЕО і бізнес-планів, здача податкової, митної звітності.

«Всі процедури такого масштабу ми готові відпрацьовувати разом з вами. Також ми готові надати майданчик у форматі "open space" для інвесторів, щоб проводити консультації і тренінги з надання правової допомоги », - сказав Ардак Досанов.

Він зазначив, що зараз в стінах парламенту РК знаходиться законопроект, який передбачає собою внесення змін і доповнень до низки законопроектів для вирішення основних системних проблем бізнесу.

«На території Астани тепер будуть дві спеціальні економічні зони, і ми, як провідна компанія, будемо оперувати двома цими СЕЗ. Це можливість надання земельних ділянок, підведення інфраструктури і можливість вирішення проблем бізнесу. Також будемо розглядати можливість відкриття автобусних маршрутів на СЕЗ, працювати з університетами з надання потенційних кадрів для бізнесу. Все це будемо на офіційній основі надавати за допомогою укладення меморандумів як з діючими учасниками СЕЗ, так і з потенційними учасниками СЕЗ "Астана технополіс" », - резюмував він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%