Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На китайські гроші побудують вітроелектростанцію в Казахстані

Середа, 25 липня 2018 11:55

Будівництво вітроелектростанції вартістю понад 20 млрд тенге планується почати в Тупкараганскому районі Мангістауської області на початку серпня. Про це повідомили китайські інвестори на зустрічі з Якимом Мангістауської області, передає kapital.kz з посиланнням на Інтерфакс-Казахстан.

«На площі 375 га в районі міста Форт-Шевченко (Тупкараганський район) планується встановити 17 вітрових генераторів потужністю 2,5 кВт. Обсяг інвестицій становить понад 20 млрд тенге. Повністю 100% інвестицій буде йти з Китаю », - повідомив аким Мангістауської області Ерали Тугжанов.

Меморандум про співпрацю щодо реалізації проекту підписаний між акіматом регіону, генеральним директором казахстанської будівельної компанії ТОВ «SouthWindPower» ( «Енергія південного вітру») Сергієм Парцікяном і керівником китайської компанії Horgos Jiuhe Silk Bridge New Energy Co. Ltd Хуан Чжен.

За словами Сергія Парцікяна, завершені заходи з оформлення земельної ділянки, розроблена і погоджена документація, отримані позитивні висновки експертиз, то є всі дозвільні і погоджувальні процедури пройдені.

«Ми уклали договір з розрахунково-фінансовим центром. Це договір на покупку виробленої нами електроенергії протягом 15 років за встановленим тарифом всіх 100% електроенергії. Підписано також договір підключення до мереж з АТ «Мангістауська розподільна електромережева компанія», - розповів він.

Як зазначив Хуан Чжен, обладнання буде використовуватися від провідних китайських і європейських виробників.

«Завершити монтаж плануємо в першому півріччі 2019 року. Це не перший наш проект. Ми маємо досвід співпраці з казахстанськими компаніями з різних напрямків. Нам дуже цікавий проект в галузі "зеленої" економіки. Як кажуть експерти, новий проект дасть можливість працевлаштувати до 70 осіб. Велика частина - місцеве населення. Зараз на об'єкті тривають останні приготування. За дорученням влади регіону будівельні роботи стартують вже в серпні цього року », - уточнив він.

«Експлуатація нової вітроелектростанції дозволить забезпечити електроенергією 100 тис. Сімей і надасть Мангістауської регіону додатково 150 млн кВтгод. електрики», - додав Хуан Чжен.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%