Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російський Forbes звернувся в прокуратуру через зниклу з журналу статті про Магомедових

Четвер, 26 липня 2018 14:47

Як пише INTERFAX.RU редакція російського видання Forbes направила заяву в прокуратуру Москви через зникнення тексту про бізнес братів Зіявудіна і Магомеда Магомедових з надрукованого серпневого номера журналу, пише в четвер газета "Ведомости".

Як розповіли виданню два співробітники журналу, 25 липня в редакцію надійшов свіжий номер Forbes, в якому не виявилося статті "Справи сімейні" журналістів Сергія Титова та Олени Березанської. Замість неї, за даними джерел газети, виявився зовсім інший текст, хоча в затвердженому і. о. головного редактора Forbes Миколою Мазурін випуску матеріал про Магомедових був.

"Ведомости" зазначають, що, на думку редакції Forbes, такі дії порушують закон про ЗМІ, зокрема статтю 19, що в ньому ніхто не має права втручатися в діяльність редакції, в тому числі її засновник. У виданні не знають, хто віддав розпорядження про заміну статті і як саме це сталося, кажуть джерела газети.

Представник видавця журналу повідомив в бесіді з "Відомостями", що матеріал "Справи сімейні" в даний час доопрацьовується через зауваження юридичної служби видання. "Публікація викличе серію позовів на захист честі, гідності та ділової репутації, (...) і як наслідок, економічні ризики, пов'язані з компенсацією моральної шкоди, збитків, а також витрат на судовий процес, що неминуче понесе економічні, репутаційні та етичні ризики для журналу ", - наводить газета його слова.

Крім того, представник видавця вказав на принцип "не публікувати матеріали про підозрюваних або підсудних, які потенційно можуть вплинути на слідство".

Засновник російської версії Forbes - "АС РУС Медіа", власником якої є Олександр Федотов. Журналісти Forbes неодноразово звинувачували його у втручанні в редакційну політику видання.

Зокрема, про звільнення з-за конфліктів з Федотовим на початку червня повідомляв колишній головний редактор російського Forbes Микола Усков. Видавничий дім ACMG, у свою чергу, пояснив звільнення Ускова "незадоволеністю якістю роботи Миколи Ускова на посаді головного редактора, систематичними порушеннями трудової дисципліни, пункту трудового договору" про уникнення конкуренції ".

Брати Магомедова, а також колишній гендиректор входить до групи "Сума" компанії "Інтекс" Артур МАКСІДОМ були заарештовані за санкцією Тверського суду Москви 31 березня. Фігурантам пред'явлено звинувачення в створенні злочинного співтовариства, особливо великих розкраданнях і розтраті (ч. 1 ст. 210 КК РФ, ч. 4 ст. 159 КК РФ, ч. 4 ст. 160 КК РФ). Магомеду Магомедову також інкримінується незаконне придбання і зберігання зброї (ч. 2 ст. 222 КК РФ). За версією слідства, бізнесмени організували розкрадання бюджетних коштів на загальну суму близько 2,5 млрд рублів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%